Prometeu înlănțuit, un spectacol despre lupta cu orice fel de formă de oprimare / FOTO

prometeu înlănțuit

Teatrul Național a programat în 17 decembrie un spectacol-manifest. „Prometeu înlănțuit” se joacă în ziua de doliu a Timișoarei, în semn de respect față de cei care, acum 30 de ani, au luptat cu mâinile goale împotriva dictaturii.

„În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar”, scria George Orwell. La 30 de ani de la Revoluția din 1989, Teatrul Național Timișoara este un loc al adevărului, de regăsire și evoluție. În contextul aniversării celor trei decenii în care, ca societate, am avut o nouă șansă la libertate, este programat un spectacol-manifest. El spune o poveste despre lupta continuă a omului cu multiplele forme de oprimare.

„Prometeu înlănțuit”, pe un scenariu de Kokan Mladenović după Eschil, se joacă marți, 17 decembrie, de la ora 19, în Sala Mare a TNTm. Mladenović este unul dintre cele mai cunoscute nume ale regiei de teatru modern din Serbia. Rolul titular îi aparţine lui Ion Rizea. I se alătură Victor Manovici, Cătălin Ursu, Claudia Ieremia, Bogdan Spiridon, Andrea Tokai, Daniela Bostan, Luminiţa Tulgara, Iuliana Crăescu, Paula Maria Frunzetti, Ana-Maria Pandele, Benone Viziteu, Adrian Jivan, Claudiu Dogaru şi Laurenţiu Pleşa. Echipa de creaţie a spectacolului este completată de scenografele Marija Kalabić (decoruri) şi Irena Radišić (costume), compozitoarea Irena Popović, artistul video Lucian Matei şi light-designerul Lucian Moga.

Biletele se găsesc la Agențiile Teatrului Național (str. Mărășești nr. 2 și Parcul Civic), de marți până duminică, orele 11-19, sau online.

About Post Author