18 ianuarie 2021

Proiectul Oxigen: comunitatea locală, invitată să dea o mână de ajutor Primăriei Timișoara

proiectul oxigen

Timișorenii sunt chemați să se alăture primăriei, în încercarea de a trece cât mai bine prin criza provocată de pandemie. ONG-uri, companii sau simpli cetățeni pot pune pe picioare un mecanism care să coreleze ofertele de ajutor cu nevoile.

Primăria Timișoara a creat o platformă de colaborare anti Covid-19 și a început să centralizeze cererile și ofertele. Este, de altfel, tot ce va face municipalitatea, pentru că de administrarea, din punct de vedere financiar, a operațiunilor se vor ocupa ONG-urile de pe această platformă.

„Ofertele de ajutor primite, până acum, la adresa https://covid19.primariatm.ro/ajutor sunt deja direcționate spre ONG-urile din Platforma timișoreană anti-Covid 19 și veți fi contactați. Continuați să ne scrieți”, a transmis, vineri, primarul Dominic Fritz. Se pot face și donații în bani, care vor fi strânse prin Fundația Comunitară Timișoara, care, spune Fritz, a făcut „o treabă foarte bună și transparentă în primul val al pandemiei”. Se pot face, de asemenea, donații direct în contul Fundației Comunitare Timișoara, CIF: 36327306, IBAN: RO28RNCB0255151022940001, Banca BCR, filiala Piața 700.

Prima misiune este Proiectul Oxigen. Prin acesta se intenționează achiziționarea a 600 de pulsoximetre și concentratoare de oxigen. Un pulsoximetru costă 50 de euro, iar un concentrator de oxigen, 500 de euro. „Avem nevoie de cât mai multe pulsoximetre și concentratoare de oxigen, pe care să le oferim, sub formă de împrumut, pacienților cu Covid-19 care au nevoie de oxigenoterapie și sunt tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. Avem deja primele propuneri de donații de la Aquatim (130.000 de lei) și de la Visma (29.000 de lei)”, mai trasmite PMT.

ONG-urilor care au răspuns deja apelului lansat de PMT sunt Alergotura, AnticovidTM, BanatIT, Centrul Cultural Plai, CivicTM, Civicultura, Code for Romania, Fundația Județeană pentru Tineret, Fundația Comunitară Timișoara, RescueTM, Școala Mamei Junior și VentilaTM.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: