21 ianuarie 2021

Probleme pentru un director din Primăria Timișoara. Florin Răvășilă nu mai are drept de semnătură!

florin răvășilă

Situație stranie la Direcția de Patrimoniu Est din Primăria Timișoara. De peste două săptămâni, șeful acesteia, Florin Răvășilă, a rămas fără drept de semnătură. Primarul Nicolae Robu l-a tras pe linie moartă, în urma unei sesizări, dar nu comentează cazul, cel puțin până luni.

Din 21 septembrie, documentele se adună la Direcția de Patrimoniu Est a PMT, fiindcă nu are cine să le semneze. Florin Răvășilă și-a luat concediu în săptămâna de dinainte de alegerile locale. A revenit la birou, dar nu mai poate lua decizii. De ce? Simplu: nu mai are drept de semnătură!

„Primarul Nicolae Robu a primit o sesizare referitoare la directorul Direcției Patrimoniu Est și i a ridicat lui Florin Răvășilă dreptul de semnătură, până la clarificarea situației”, ne-au declarat reprezentanții PMT. Din informațiile noastre, Corpul de control al primarului a făcut verificări în direcția condusă de Răvășilă.

Nicolae Robu nu comentează încă situația lui Răvășilă. „Nu vă pot spune nimic până nu primesc și punctul lui de vedere, exprimat în scris. Are termen până luni, 12 octombrie, la ora 16”, ne-a declarat edilul șef.

Istoria lui Răvășilă în primărie

Situația trebuie să fie totuși serioasă, în condițiile în care Florin Răvășilă este – sau a fost – unul dintre apropiații primarului. El a venit în primărie în februarie 2017, pe post de consilier personal al edilului șef. În martie 2018, Răvășilă s-a angajat consilier I principal la Serviciul Școli – Spitale. În iulie același an, a devenit director al Direcției de Patrimoniu Est.

Primarul Nicolae Robu a împărțit atunci vechea direcție de patrimoniu, dar nu pe axa nord-sud, ci pe est-vest. Au rezultat astfel două direcții. „Am împărțit orașul în două. O direcție, cea de vest, este condusă de Mihai Boncea, iar cealaltă direcție, cea de est, de Florin Răvășilă (…) Aștept o mult mai mare eficiență în primul rând a activității de inventariere a patrimoniului, de verificare a contractelor pe care le avem și, evident, organizarea de licitații acolo unde legea permite să fie organizate”, declara, la acea vreme, edilul șef.

Inventarul patrimoniului nu este finalizat nici acum, la aproape doi ani și jumătate de la înființarea celor două direcții. Florin Răvășilă a dat concurs pe postul de director în februarie 2019.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: