Pro România votează contra Dăncilă, dar apoi negociază cu… PSD

pro românia

Pro România votează moțiunea contra guvernului PSD, dar… PSD este primul partener cu care va negocia, dacă aceasta trece. Declarația îi aparține senatorului Adrian Țuțuianu, care explică și de ce ar fi normal așa.

Dacă Opoziția depune moțiune de cenzură contra Guvernului Dăncilă, parlamentarii lui Victor Ponta o votează la vedere, ca să nu fie discuții. Ce urmează, în cazul în care demersul va avea succes și Viorica Dăncilă va fi debarcată? Negocieri între Pro România și PSD!

„Pro România va vota moțiunea de cenzură, pentru că România are nevoie un guvern mai bun. Dacă trece, vom sta la masă cu PSD și ALDE, să vedem dacă putem face o majoritate. Vrem un guvern restructurat, cu mai puține agenții, cu mai puțini angajați în structurile guvernamentale și cu un program adaptat realităților României de azi. Dacă nu putem face această majoritate, suntem deschiși să discutăm și cu alte formațiuni politice”, a declarat, la Timișoara, senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Pro România.

Acesa susține că e normal să voteze moțiunea și apoi să discute cu partidul al cărui guvern tocmai l-a contestat. „Matematic, moțiunea poate trece, dar vom vedea. Noi vom vota la vedere. Suntem un partid de centru-stânga și e normal să discutăm întâi cu cei de care suntem apropiați ideologic. Noi am demonstrat că suntem un partid pro, nu contra. Țara trebuie guvernată, deci va trebui să stăm la masă cu toţi cei care doresc să facă parte dintr-o majoritate, fie şi PNL”, explică Țuțuianu. Soluția tehnocrată nu este bună pentru România. „Experiența cu Dacian Cioloș cred că nu mai vrea s-o repete nimeni, nici măcar Iohannis. Cred că lumea s-a lămurit cum e cu tehnocrații”, a completat vicepreședintele Pro România.

About Post Author