3 iulie 2020

Bărbat de 49 de ani, mort în Timiș, infectat cu coronavirus. 22 de decese la nivel național

coronavirus

Primul deces al unui timișean infectat cu noul coronavirus. S-a întâmplat joi, 26 martie. Bărbatul a murit acasă. Un arădean de 45 ani a murit miercuri, în timp ce era adus la Timișoara. Tot joi după-amiază au fost anunțate alte două decese.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi seară, încă patru decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 56 ani, din Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. El a încetat din viață la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase „V. Babeș” București. A murit și o femeie de 70 ani, din judetul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru hemodializă. Starea ei s-a agravat în 25 martie, când s-a suspectat infecție cu coronavirus și s-a recoltat proba. Ea a murit în aceeași zi, infecția fiind confirmată joi, 26 martie.

Un bărbat de 45 ani, din județul Arad, a murit tot miercuri, 25 martie, în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul „V. Babeș” Timișoara. În aceeași zi s-a confirmat și infectarea cu noul coronavirus.

Primul deces al unui timișean

Un bărbat de 49 de ani din Timiș este a patra victimă anunțată de GCS. Acesta s-a prezentat în 20 martie la UPU a Spitalului Județean Timișoara, fiind diagnosticat clinic și radiologic cu pneumonie acută. I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Pacientul, care a spus că nu a călătorit în străinătate și nici a contactat vreo persoană pozitivă la Covid – 19, a mers la Boli Infecțioase în 21 martie. A fost confirmat diagnosticul de pneumonie acută și a fost lăsat să plece acasă. Marți, 24 martie, pentru că starea i se agravase, a solicitat ambulanța. I s-a recoltat proba de exudat pentru Covid – 19 și a fost lăsat la domiciliu. Infecția s-a confirmat joi, 26 martie, când bărbatul a și decedat. El avea poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială.

În România erau confirmat până joi, 26 martie, la prânz, 906 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Sunt peste 90 de pacienți considerați vindecați, dar și 22 decese.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: