Primele vaccinuri Pfizer pentru copii între 5 și 11 ani au ajuns la Timișoara

vaccinuri

sursa foto: Facebook / Ro Vaccinare

În România vin 114.000 doze de vaccin Pfizer, pentru copiii între 5 și 11 ani. La Timișoara vor fi repartizate 12.000 dintre acestea, iar primele două cutii au ajuns deja, venind de la Budapesta.

Vaccinurile pentru copiii între 5 și 11 ani au fost aduse cu avionul pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Centrul Regional de Depozitare Timișoara va primi 12.000 doze. Vaccinurile vor fi repartizate, în funcție de solicitări, spre centrele de vaccinare destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 care funcționează în județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.

Vaccinarea pentru această grupă de vârstă va începe miercuri, 26 ianuarie. În Timiș, cele șapte centre în care vor fi vaccinați copii cu aceste vârste sunt, în Timișoara, la Fundația pentru Tineret de la Casa Tineretului și Spitalul de Copii, la Dumbrăvița, sala de sport din Lugoj, căminul sportiv din Sânnicolau Mare, casa de cultură din Gătaia și spitalul din Jimbolia.

Vaccinarea se poate face și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor.