Primăria vrea să dea bani pentru clădiri istorice. Proprietarii, invitați să afle ce trebuie să facă

clădiri istorice

foto: Arhivă

Proprietarii de imobile istorice sunt așteptați să acceseze progamul de sprijin financiar pentru reabilitarea clădirilor din zonele prioritare de intervenție, implementat de PMT. Angajații primăriei oferă consultanță și pot prezenta detalii celor interesați.

Angajații Biroului Reabilitare Clădiri Istorice din PMT au prezentat, miercuri seară, în fața câtorva zeci de persoane, pașii de urmat pentru accesarea Programului de sprijin financiar pentru reabilitarea imobilelor din zonele prioritare de intervenție.

Programul, pornit inițial de fosta administrație, a fost modificat de două ori în ultimul an, în ideea că ar putea fi accesat de cât mai mulți proprietari de astfel de clădiri. El este susținut în întregime din fonduri locale. Asociațiile de proprietari din imobile istorice pot beneficia de un sprijin nerambursabil de 30% din valoarea lucrărilor de renovare a anvelopei. Restul este sprijin rambursabil în rate fixe, pe o perioadă de până la 10 ani, cu dobândă 0.

Cei care doresc consultanță pentru a accesa acest program sau o prezentare detaliată a acestuia în cadrul unei ședințe a asociației de proprietari pot contacta Biroul Reabilitare Clădiri Istorice prin E-MAIL sau la numărul de telefon 0752-224.171. Acesta se află la parterul Palatului Ștefania din Piața Traian și este deschis de luni până joi, de la ora 9 la ora 16.

About Post Author