Primăria nu dă 11 milioane de euro pe fostul liceu de arte. După cearta de acum 2 săptămâni, vot ca la școală

liceu de arte

Primăria nu cumpără fostul liceu de arte plastice. 17 consilieri locali au votat, cât ai zice pește, pentru neexercitarea dreptului de preemțiune, la un preț de 11 milioane de euro. E a doua oară când e în plen acest proiect în ultima lună. Prima dată a fost doar ceartă. Și încă multă.

Consilierii locali au votat în ultimul plen de îndată, în doar câteva secunde, în favoarea neexercitării dreptului de preemțiune în ceea ce privește fostul liceul de arte. Proprietarul, Studium Green din Cluj, vrea să-l vândă la un preț dublu față de 2016, când s-a discutat ultima dată despre dreptul de preemțiune al PMT. Este vorba despre 11 milioane de euro, față de 5 milioane, în 2016.

Cu 17 voturi pentru, proiectul a trecut fără nicio discuție. Asta, spre deosebire de acum două săptămâni, când aleșii s-au certat foarte vocal, avându-l dreot „portavoce” pe consilierul local Simion Moșiu (PNL). „E poate ultima ocazia ca PMT să aibă un teren lângă primărie și în centrul orașului. Cred că e un miracol că s-a întâmplat asta. Trebuie să ne gândim foarte bine (…) Sunt 9 milioane de euro pentru bugetul primăriei, așa aveți ocazia de a intra în istorie”, a spus acesta.

Terenul nu mai are PUZ

Moșiu a „uitat”, evident, că în 2016 n-a fost de acord cu achiziționarea fostului liceu de arte plastice de la Fundația Caritatea, cu 5 milioane de euro. În consecință, în urmă cu două săptămâni, a refuzat să voteze de tot! Au fost atunci doar 13 voturi, așa că a fost nevoie de reintroducerea proiectului pe ordinea de zi.

Propunerea viza un teren de peste 8.500 mp, lângă primărie, unde Studium Green voia să facă, printre altele, ridicarea unui turn de belvedere de 47 metri, dar și trei niveluri de parcare subterană. PUZ-ul a expirat, așa că investitorul trebuie să se apuce din nou de acte. Dacă nu va reuși să vândă terenul cu prețul propus acum, pentru orice modificare, în sus sau în jos, va trebui să vină din nou cu o propunere în CL.

About Post Author