6 iunie 2020

Primăria caută diriginți de șantier pentru Bd. Cetății. Proiectarea și execuția vor fi scoase la licitație la pachet

cetății

Primăria Timișoara se pregătește de lucrarea de pe Bd. Cetății. Momentan se caută diriginți de șantier, dar urmează să fie publicat în curând anunțul de proiectare și execuție pentru modernizarea acestui tronson de stradă și linie de tramvai.

Primăria este în căutare de „asistenţă tehnică de specialitate prin diriginţi de şantier”, pentru reabilitarea Bd. Cetății, între Calea Bogdăneștilor și Calea Torontalului. „Dirigintele de şantier va asigura asistenţă tehnică de specialitate prin diriginţi de şantier pentru lucrările aferente obiectivului de investiţii atât pe perioada execuţiei lucrărilor (30 luni) cât şi în perioada de garanţie a lucrărilor executate, până la efectuarea recepţiei finale a acestora”, se precizează în anunțul publicat în sistemul electronic de licitații publice. Ofertele sunt așteptate până în 4 iunie, iar prețul maxim oferit este de 484.895 lei, cu TVA, adică puțin peste 100.000 de euro.

Șantierul costă 85 milioane de lei

Consilierii locali au aprobat, în luna februarie, studiul de fezabilitate pentru reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea Bd. Cetății. La finalul șantierului vor fi linii de tramvai duble pe tot traseul, de la Calea Bogdăneștilor până în Torontalului. Acestea vor fi înierbate. „Traseul liniei ce urmează a se reabilita va urmări traseul liniei de tramvai existente, ca linie de tramvai proprie cu suprastructura căii înierbată, cu fundație pe longrine și spații verzi cu pomi ce încadrează calea de tramvai. (…) Platforma carosabilului va rămâne pe amplasamentul existent. Se vor amenaja spații verzi prin acoperire cu covor de gazon și plantarea unui număr sporit de arbori”, scrie în documentul aprobat în CL.

Vor fi, de asemenea, asfalt nou, trotuare și piste de biciclete pe ambele sensuri de mers. Linia cale dublă de tramvai va avea 1.5 kilometri, vor fi peste 25.000 mp carosabil, aproape 12.300 mp de trotuare și peste 20.000 mp de spații verzi. Pistele de biciclete vor fi pe 3.590,62 mp.

Primăria va scoate la licitație „la pachet” proiectarea și execuția. Documentația a plecat deja de la PMT și urmează să fie publicată în SEAP. Suma maximă la care este estimată lucrarea este de 85 milioane de lei, cu TVA. O parte din sumă ar putea veni din fonduri europene. Proiectul este pe lista de rezervă și are șanse mari să primească finanțare. (sursa foto: www.timisoreni.ro)

1 thought on “Primăria caută diriginți de șantier pentru Bd. Cetății. Proiectarea și execuția vor fi scoase la licitație la pachet

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: