Prima deratizare din 2023, la Timișoara

deratizare

foto: Arhivă

În a doua jumătate a lunii martie, la Timișoara sunt programate activități de deratizare. Cetățenii sunt rugați să-și igienizeze spațiile de depozitare a deșeurile, pivnițele și subsolurile.

Primăria Municipiului Timişoara anunță că, în perioada 13 – 31 martie, se vor desfășura activităţi de deratizare pe domeniul public. Acestea vor fi făcute de Coral Impex SRL, cu care municipalitatea are contract pentru servicii de salubrizare – activităţi de deratizare, dezinsecţie și dezinfecţie.

„Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să adopte măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor. Rugăm cetățenii să procedeze la salubrizarea și igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, interioare și exterioare clădirilor. Sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, transmit reprezentanții PMT.

Cei care nu fac deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 lei și 1.000 lei, pentru persoanele fizice, respectiv între 1.000 și 2.500 lei.

Produsele folosite în combaterea rozătoarelor fac parte din Grupa III de toxicitate, sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii. În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă.

About Post Author