27 ianuarie 2021

Președintele Iohannis a convocat noul parlament

parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru convocarea noului parlament ales în data de 6 decembrie. Şedinţa va avea loc luni, 21 decembrie, la ora 12.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 16 decembrie a.c., decretul privind convocarea Parlamentului României, ales la data de 6 decembrie, în ziua de luni, 21 decembrie, ora 12, la Palatul Parlamentului”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţa luni, 14 decembrie, după consultările cu partidele, că nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern. Șeful statului a spus totuși că, deoarece Biroul Electoral Central a anunţat atribuirea mandatelor în urma alegerilor din 6 decembrie, va convoca parlamentul.

PSD are 110 deputaţi şi 47 de senatori, în total 157 de mandate. PNL are 93 de deputaţi şi 41 senatori, în total 134 de mandate, Alianţa USR-PLUS are 55 deputaţi şi 25 de senatori, adică 80 de mandate. AUR are 33 deputaţi şi 14 senatori, în total 47 de aleşi, iar UDMR are 21 deputaţi şi 9 senatori, în total 30 de mandate. Conform Constituţiei, parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: