PreHistoria, experiment reușit la Punctul Muzeal Parța / FOTO

PreHistoria

foto: Muzeul Național al Banatului

Punctul Muzeal Parța, în care se află replica marelui sanctuar neolitic, a încheiat cu succes un prim eveniment de amploare. Destui curioși au ales în weekend să participe la prima ediție a festivalului de arheologie experimentală PreHistoria.

PreHistoria, festival de arheologie experimentală, a fost organizat, în weekend, de Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Comunei Parța. Activitățile de reconstituire istorică și arheologie experimentală au atras publicul curios să afle mai multe despre tehnologiile și modul de viață al oamenilor preistorici.

În program au fost ateliere de tehnici de cioplire și șlefuire a pietrei și osului, de ceramică sau de arta țesutului. Iar unul dintre cele mai interesant subiect a fost legat de arta tatuajului și felul în care aceasta era practicată cu multe mii de ani în urmă.

Tinerii artiști de la Peregrinii au făcut un experiment muzical interesant: au reconstituit sunete și ritualuri al vechilor locuitori ai acestor plaiuri. Cei de la Deep6 Project au oferit, la rândul lor, publicului un fascinant spectacol cu foc.

„Scena” festivalului PrHistoria a fost Punctul Muzeal de la Parţa, în care se află o replică a unui sit arheologic din perioada neolitică, unic în Europa.

About Post Author