Pregătiri pentru turiști la STPT. Cursuri de engleză pentru o parte din angajați

engleză

sursa foto: STPT

Angajați de la dispeceratul STPT, vânzători de bilete sau controlori pe liniile de transport în comun – toți au început, în această săptămână, cursuri de limbă engleză. Ei vor putea comunica mai ușor cu străinii care ajung în Timișoara.

„La începutul acestei săptămâni, au fost inițiate cursurile de limba engleză pentru personalul nostru care va interacționa direct cu persoanele de alte naționalități care vor veni la Timișoara. Astfel, 25 de colegi din cadrul personalului care activează în dispecerat, punctele de vânzare titluri de călătorie și în cadrul grupului de control, organizați în două grupe pentru începători și una pentru intermediari, au început cursurile de limba engleză predate de profesori acreditați de la International House Timișoara”, anunță STPT.

Un curs costă 430 de lei, este plătit de societate și durează șase săptămâni, la o frecvență de două ședințe pe săptămână, pentru fiecare grupă. Programa după care se studiază este adaptată sectorului de transport public.

Și Poliția Locală a inițiat în trecut astfel de cursuri. În 2017 a fost creat chiar un ghid de conversație uzuală, în engleză și germană, pentru ca agenții să poată vorbi cu străinii care vin la Timișoara. În 2020, CL Timișoara vota, tot pentru polițiștii locali, cumpărarea de aparate portabile de traducere.

About Post Author