Poveste cu Tafelspitz. O nouă întâlnire din seria Culinaria Banatica

tafelspitz

sursa foto: www. tasteatlas.com

Aromele și tradițiile Banatului se cer descoperite, iar cei de la Culinaria Banatica pun la cale o nouă cină specială. De la dezbateri și studii de caz la discuții creative, în seara de 5 septembrie va fi abordată tema cărnii roșii de prin Banat.

Timișoara încă mai este numită, uneori, Mica Vienă. E chiar potrivit, pentru că fostul imperiu a lăsat în urmă nu doar maiestuoasele palate, ci și un stil de viață, o cultură și, nu în ultimul rând, o gastronomie. Despre Tafelspitz se spune că a fost preferata împăratului Franz Josef. În Banat i se mai spune rindflaiș. În traducere, este pur și simplu vorba despre carne de vită.

„Denumirea vieneză – Tafelspitz – se referă la un mușchi anume din carcasa de vită. Din punct de vedere anatomic, mușchiul Tafelspitz face parte din gluteobiceps. Acesta este situat acolo unde coada se inserează de oasele bazinului. Forma acestei bucăți de carne este una ascuțită iar cuvântul german «spitz» înseamnă… ascuțit. Mâncarea Tafelspitz se prepară din acest mușchi, dar și din rasolul de vită”, sună explicația celor de la Culinaria Banatica.

Acest rindflaiș sau Tafelspitz este unul dintre felurile consacrate ale prânzului de duminică, servit în stil bănățean. După zupă, carnea de vită fiartă se servește fierbinte, alături de garnituri și sosuri calde, de mărar sau de vișine. Dacă vreți să aflați mai multe despre ce și cum cu Tafelspitz, sunteți așteptați marți, 5 septembrie, de la ora 19, la Pizzeria Restaurant Del Vecchio.

About Post Author