Pot începe lucrările de reabilitare a acoperișului Liceului Shakespeare

shakespeare

captură Google Maps

Acoperișul Liceului Shakespeare va fi refăcut integral, cu bani din Timbrul Monumentelor Istorice. Primarul Dominic Fritz a semnat contractul de execuție, iar lucrările sunt estimate să dureze patru luni.

Acoperișul clădirii aflate în Piața Romanilor nr. 13 este foarte degradat din cauza vechimii materialelor. Imobilul este monument istoric, parte din Ansamblul urban „Fabric” (II)- TM-II-a-A-06097.

„Vor fi realizate toate lucrările necesare de refacere a integrității și funcționalității sistemelor de acoperire și a sistemele de colectare și evacuare a apelor pluviale – jgheaburi, și burlane. Scopul final este oprirea degradării clădirii”, transmite PMT.

Pentru acest obiectiv, Primăria Timișoara a obținut finanțare prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, Subprogramul acțiuni tematice: Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Durata contractului este de patru luni, începând de la data menționată în ordinul de începere. Valoarea contractului este de 378.377,62, fără TVA. Executant este Restaurotim Construct SRL.

About Post Author