Porsche deschide un centru de cercetare și dezvoltare la Timișoara

Porsche Engineering a transmis oficial că va deschide la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare. Anunțul a fost făcut pe pagina companiei și preluat, în scurt timp, și de primarul Dominic Fritz. La noul centru vor lucra 200 de specialiști.

porsche

Compania Porsche vine la Timișoara, unde va deschide un centru de cercetare și dezvoltare. „În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive. Cei de la Porsche Engineering intenționează să colaboreze cu Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest, așa cum au făcut-o și în alte orașe în care sunt prezenți, pentru a dezvolta cercetarea din Timișoara în domeniul e-mobilității.

Încă din primele zile ca primar am spus că Timișoara este și va rămâne un oraș deschis pentru companiile care doresc să investească în tehnologii verzi și inovatoare, și este pe cale să devină un pol al investițiilor în mobilitate durabilă. Mă bucur că Porsche Engineering este printre primele companii care au auzit mesajul nostru și aștept cu nerăbdare să văd noul centru de cercetare și dezvoltare în acțiune”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Citește și: Dräxlmaier investește 200 de milioane de euro la Timișoara. Va face baterii pentru mașini hibrid

În 2021, compania germană va angaja, la Timișoara, 50 de oameni. La sediul central al subsidiarei din România, aflat în Cluj-Napoca și deschis în 2016, sunt 250 de angajați. Primarul Fritz spune că este în discuții și „cu alți investitori care vor să vină în Timișoara”.