Dräxlmaier investește 200 de milioane de euro la Timișoara. Va face baterii pentru mașini hibrid

Șase ani, 200 de milioane de euro și peste 1.000 de noi locuri de muncă. Sunt planurile companiei Dräxlmaier pentru Timișoara. Practic, va fi triplată suprafața de producție, iar atenția se va concentra pe bateriile pentru mașini hibrid.

Dräxlmaier

Prezentare Draxelmair, Timisoara, luni 14 iunie 2021. Seba Tataru / FOTO COLORATA

Compania Dräxlmaier își dezvoltă fabrica din Timișoara, într-un pilon pentru proiecte de electromobilitate durabilă prin triplarea suprafeței de producție dotată cu tehnologie modernă. Valoarea investiției în clădiri și echipamente se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani. Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de metri pătrați de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Dräxlmaier va produce la Timișoara componente electronice și de înaltă tensiune. Din 2022 va fi funcțional un sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium.

„Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilității, Dräxlmaier Timișoara va crea peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiști în tehnologii de top și procese de producție la cele mai înalte standarde din industria auto. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură”, a spus dr.. Alexander Schubel, directorul General Operations al Dräxlmaier Timișoara.

Aprecieri de la oficiali

„Apreciem investiția realizată de Dräxlmaier Group la Timișoara. Este unul dintre cele mai ambițioase planuri de dezvoltare anunțate în regiune în perioada următoare. Investiția contribuie la planul de dezvoltare economică a județului, în acord cu noile trenduri economice globale din domeniul e-mobilității”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș. „Primăria Timișoara susține investițiile în tehnologii verzi, nepoluante și ne bucurăm că Dräxlmaier Group a ales orașul nostru pentru construirea unei astfel de fabrici moderne. Creșterea semnificativă a capacității de producție va crea numeroase locuri de muncă și va avea un impact puternic pe termen lung asupra economiei orașului și a mediului universitar”, a spus, la rândul lui, Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Dräxlmaier Group furnizează sisteme complexe de cablaje, componente electrice și electronice centrale, interioare exclusive și sisteme de baterii pentru mobilitate electrică. Printre clienții săi se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și Volkswagen, precum și producătorii auto californieni. Fondată în Germania în 1958, Dräxlmaier Group are peste 75.000 de angajați.

Urmează o negociere pentru teren cu PMT

Acordul pentru realizarea PUZ-ului de extindere a fabricii Dräxlmaier a fost votat în plenul CL Timișoara în februarie 2020. Proiectul include și peste 4.000 mp unde este necesară lărgirea Inelului IV de circulație, propunându-se un schimb de terenuri cu PMT. Comisia de negociere cu terții a CL a fost împuternicită discute cu reprezentanții companiei germane la finele lunii mai.

Complexul pe care îl va construi investitorul german va cuprinde șase hale de producție, concentrate în jurul unei clădiri-nucleu. Aceasta va fi o clădire de birouri modernă, cu spaţii sociale, cantine şi laboratoare de cercetare. Spaţiile de producție vor avea o suprafață estimată de aproximativ 35.000 de mp, în timp ce spaţiile de birouri vor avea o suprafață estimată de aproximativ 16.000 mp.

About Post Author