Pompierii români continuă intervenția în Franța. Cu mulțumiri din partea localnicilor / FOTO

pompierii

sursa foto: IGSU

Pompierii români plecați în Franța intervin, luni, la sud de Bordeaux. Ei au primit mesaje de mulțumire din partea localnicilor, iar voluntarii le-au adus apă și alimente.

Românii sunt pe teren, la începutul acestei săptămâni, în zona Chapelle Saint Blaise, în sudul orașului Bordeaux. „Misiunile executate de personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și de menținere a unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată”, transmit reprezentanții ISU Timiș. Din vestul României au plecat spre Franța 16 pompieri.

Sunt 36 de pompieri, cu cinci mașini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri și un microbuz. Cisterna de 12.000 litri asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

Salvatorii români au primit o mulțime de mesaje de mulțumire din partea locuitorilor din zona în care intervin. În plus, voluntarii le-au adus apă, alimente și obiecte de uz sanitar. Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mai multe autospeciale.

About Post Author