Poli Kids Fest: distracție și educație. Sute de copii în campusul UPT / FOTO

Poli Kids Fest

Tobogane, jocuri și multă veselie. Campusul Universității Politehnica a fost „cucerit” de 1 iunie de o mulțime de copii. Veniți cu părinții, picii au vrut să vadă ce înseamnă să te distrezi, dar, în același timp, să și înveți ceva amuzant. A fost și înghețată, a fost și vată de băț, exact ca-n orice parc de distracții din lume.

Toate facultățile de la UPT, dar și invitații lor speciali, au avut de… muncit de 1 iunie. Nu pentru a pune la punct cursuri detaliate pentru studenți, ci pentru distracție! A fost prima ediție a Poli Kids Fest, o petrecere pentru mari și mici.

Pe durata întregii zile au avut loc ateliere instructiv-educative: Roboțelul LEGO și console de jocuri (Facultatea de Automatică și Calculatoare); Macheta construcții (Facultatea de Construcții); În lumea roboțeilor (Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică); POLI/color (Facultatea de Arhitectură și Urbanism); Fii tu fratele mai mare! (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale); Să comunicăm în echipă! (Facultatea de Științe ale Comunicării); Magia Chimiei (Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului); Să învățăm să fim creativi, Vin roboții, Show me your DNA!, Kart Mecanum și Prototipare rapida și încercări distructive (Facultatea de Mecanică); Lumea VR (Centrul eLearning). Copiii s-au jucat cu roboței, cu trenulețe, au asistat la experimente spectaculoase de chimie, au învățat cum se determină ADN-ul, cum se printează 3D și cum se încearcă rezistența materialelor, cum se construiesc machetele, cum arată realitatea virtuală etc.

Jocuri, karturi, teatru de păpuși

Pe Stadionul Știința și în parcul Facultății de Mecanică, Poli Kids a avut un program divers. Teatrul pentru Copii Merlin a prezentat „Noua poveste a Scufiței Roșii”, a fost organizată o Pinata Party și au fost tot felul de activități: face painting, jocuri, desene pe asfalt, modelare de baloane, petrecere cu personajele de poveste Elsa, Anna, Mickey, Minnie, Batman, Pisoi, Belle, Albă ca Zăpada. Au fost tobogane, trambuline, un carusel sau o cabină foto ce oferea magneți de frigide. N-au lipsit, pentru pofticioși, burgerii, înghețata, vata de zahăr și clătitele.

Cei mici și-au făcut poze în mașina de Formula Student a echipei UPT Racing Team, au făcut ture cu kartul electric, au aflat cum funcționează un motor sau o locomotivă. Noul centru MV sci-art a organizat, la rândul lui, ateliere artistice sub genericul „New kids on the art block”: yOlga, cu Olga Török; workshop de ilustrație, cu Iulia Toth; povești sci-fi, cu Cristi Vicol; atelier de decupaj și pictură, cu Ioana Cociș; creative thinking, cu Alis Stratan; incursiuni în META Spațiu, cu Mirela Stoeac-Vlăduți.

About Post Author