Poftiți la sarmale! Culinaria Banatica vă invită la istorie și… degustare

sarmale

De unde vin sarmalele? Cât de autentic românești sunt (sau nu) ele? Care e secretul celor mai bune sarmale? Sunt doar câteva întrebări la care caută răspunsuri cei de la Culinaria Banatica și invitații lor. Dacă vi s-a făcut poftă, chiar așa, în miez de vară, sunteți așteptați luni seară la o degustare.

Berăria 700 este luni seară, de la ora 19, gazda unui eveniment culinar Culinaria Banatica. Cu tema „Incursiune în povestea sarmalelor, de la legendă la realitatea contemporană”, el va oferi participanților ocazia de a explora istoria sarmalelor și modul în care acestea s-au transformat într-un preparat emblematic al bucătăriei tradiționale. Vor fi explorate originile și evoluția sarmalelor, cu secrete și tehnici transmise de-a lungul generațiilor.

Invitații serii sunt Camelia Burghele, renumită pentru studiile sale etnologice de magie terapeutică și comportament cultural în satul tradițional, și Cosmin Dragomir, jurnalist gastronomic, fondator al Gastroart.ro. Moderatorul discuțiilor va fi coordonatorul proiectului Culinaria Banatica, Caius Merșa.

După încheierea discuțiilor urmează degustarea sarmalelor pregătite la foc mic și cu grijă de gazde.

About Post Author