Podul de Poveste: locul unde puteți aduce bucurie unui copil, de Moș Nicolae / FOTO

podul de poveste

„Podul de Poveste” a ajuns aproape la final. Echipa care a creat această aventură colorată în Parcul Uzinei de Apă pregătește acum o acțiune caritabilă, pentru copii și comunitate. Oricine poate da o mână de ajutor.

Proiectul „Podul de Poveste” a început în iulie, în Parcul Uzinei de Apă. Au fost, la început, diverse ateliere: de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, autocunoaștere și dezvoltare personală. Timp de cinci luni, echipa „Croșetăm povești și poduri”, formată din artiști și oameni creativi din sectorul cultural, a revenit în mod constant în Parcul Uzinei. Alături de voluntari, cu toții au croșetat „haine” colorate pentru barele și traversele metalice ale podului, curățându-le de rugină și vopsindu-le. Totul, pentru a oferi o imagine mai prietenoasă a zonei, dar și pentru a implica oamenii care locuiesc în această parte a orașului în activități creative.

Proiectul „Podul de Poveste”, finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi, Timişoara. e acum aproape de final. Comunitatea este invitată din nou să se implice. Vor fi colectate, în această perioadă, jucării, dulciuri sau haine, care pot fi lăsate în sacoșele prinse pe balustrade și de care să poată beneficia copiii din Timișoara care trec pe Podul de Poveste.

„Vă amintiți senzația din copilărie?”

„Vă amintiți senzația din copilărie când găseați ceva întâmplător, ceva ce puteați lua acasă? Câtă bucurie genera această descoperire? Era o întâlnire cu magia universului, care a pregătit ceva frumos pentru voi. Ei bine, săculeții vă așteaptă toată luna decembrie la Podul de Poveste, pentru a-i umple cu daruri și a face, astfel, surprize celor mici”, spune inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, Livia Mateiaș. Ea se va afla la Podul de Poveste în ajun de Sfântul Nicolae, duminică, 5 decembrie, începând cu ora 13.

În cadrul proiectului s-au croșetat peste 350 de metri de benzi colorate, iar aproximativ 200 de persoane au învățat să croșeteze. Parcul Uzinei este un spațiu public comun, deservind o zonă rezidențială vastă, folosit deseori ca reper pentru această parte a orașului, loc de întâlnire pentru pescari, părinți, copii și bunici, dar și sportivi. În acest context, proiectul „Podul de Poveste” a lăsat ca moștenire un spațiu mai colorat și mai prietenos.