Podul de la Parța e sigur doar pentru mașini mici. Ar putea fi închis dacă nu sunt respectate restricțiile

parța

sursa foto: www.expressdebanat.ro

Podul de la Parța va rămâne deschis traficului, dar cu restricții de tonaj. CJ Timiș va scoate la licitație realizarea documentației pentru construirea unui nou pod. Șoferii sunt rugați să respecte noile reguli, pentru că, în caz contrar, podul va fi închis complet.

Podul din beton de la Parța nu a fost niciodată reabilitat din punct de vedere al structurii de rezistență. Nu există nici documentație specifică, pentru a putea fi stabilită exact data la care a fost construit, iar în acest moment el este într-o stare proastă. Primăria comunei a cerut de mai multe ori consiliului județean să reabiliteze podul, dar nu s-au făcut decât expertize tehnice, care au confirmat degradarea.

Acum, pentru că e secetă și nivelul apei a scăzut foarte mult, se vede cu ochiul liber cât sunt de afectate picioarele podului. Acestea se sprijină pe vechii piloni de lemn.

„Construit în urmă cu 67 de ani, podul de la Parța trebuie pensionat, dar până când acest lucru o să fie posibil trebuie să facem tot ce putem pentru a-l proteja. În urma expertizelor realizate știm că acest pod este sigur pentru autoturismele mici, dar nu și pentru cele de peste 7,5 tone. În urma discuțiilor purtate cu experții din Comisia de Circulație convocată de Consiliul Judeţean Timiş, am decis să nu închidem circulația pe acest pod, dar să fim intransigenți când vine vorba de tonajul permis acolo”, a anunțat vicepreședintele CJ, Cristian Moș.

Vor fi făcute „zilnic” controale

Potrivit acestuia, vehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone nu vor mai avea acces pe pod, pentru a nu pune în pericol viața participanților la trafic. SMTT a înlocuit deja autobuzelee care circulau în această zonă cu microbuze de 3,5 tone.

„În această perioadă i-am rugat pe colegii din aparatul tehnic al CJT să efectueze zilnic controale pe acest pod. Dacă șoferii de vehicule peste 7,5 tone vor continua să ignore acestă limitare, voi dispune închiderea totală a traficului pe acest pod”, mai transmite Moș.

CJ Timiș va publica, în această săptămână, pe SEAP, documentația necesară pentru realizarea unui nou pod. „Din nefericire, el n-o să fie ridicat peste noapte. Acesta este motivul pentru care fac apel la o conduită responsabilă din partea conducătorilor auto”, continuă vicepreședintele CJ. După ridicarea unui nou pod, cel vechi va deveni pietonal și pentru biciclete. În 2016, construirea unui nou pod era estimată la șapte milioane de euro.

About Post Author