Aproape 150.000 de euro, pentru documentația de refacere a podului de la Parța

parța

sursa foto: www.expressdebanat.ro

CJ Timiș a lansat, încă pe repede înainte, licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic ale podului de pe DJ 593B, la Parța. Firmele interesate au la dispoziție două săptămâni să depună ofertele.

Contractul propus de CJ Timiș vizează elaborarea studiului de fezabilitate, întocmirea documentațiilor pentru obținerea certificatului de urbanism, obținerea certificatului de urbanism, studii de teren: geotehnic, topografic și hidraulic, proiectul tehnic de execuție și asistență tehnică pe toată perioada derularii procedurii de atribuire a contractului de lucrări, precum și pe perioada execuției lucrărilor.

Suma maximă este 715.397 lei, cu TVA, adică aproape 150.000 de euro. Ofertele pot fi depuse până la 1 septembrie, iar contractul propriu-zis va avea o durată de 312 zile, puțin peste 10 luni, eșalonate conform documentației de atribuire.

În acest moment, podul de la Parța este deschis, dar cu restricții de tonaj. Nu pot trece pe aici mașini decât până la 7,5 tone. Podul din beton de la Parța nu a fost niciodată reabilitat din punct de vedere al structurii de rezistență. Expertizele tehnice făcute până acum au confirmat degradarea construcției. În 2016, construirea unui nou pod era estimată la șapte milioane de euro.

About Post Author