PNL Timiș n-a primit oficial o explicație pentru demiterea lui Ghelbere. Dănuț Groza: Sunt dezamăgit

dănuț groza

sursa foto: www.timpolis.ro

La PNL Timiș n-a ajuns nicio explicație oficială privind eliberarea din funcția de la guvern a lui Bogdan Ghelbere. Președintele filialei nu comentează, dar secretarul general spune că e dezamăgit. Dănuț Groza aruncă însă săgeți spre unii colegi nemulțumiți.

Un singur liberal din Timiș era membru în guvern. Este vorba despre Bogdan Ghelbere, care a fost, până miercuri, secretar general adjunct al Executivului. El a fost eliberat din funcție printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă, în același timp și președinte al PNL.

Secretarul general al filialei, Dănuț Groza, spun că nu există o explicație oficială. „Sunt dezamăgit de această decizie luată de conducerea partidului la nivel național. Încă nu am primit niciun fel de explicație, o să vedem ce s-a întâmplat, care este motivul pentru care a fost eliberat din funcție. Nu consider normală și firească această decizie, probabil că în viitorul apropiat o să vedem și explicațiile”, ne-a declarat Groza.

„A fost veriga de legătură”

Potrivit primarului din Sânnicolau Mare, Ghelbere ar fi fost foarte de ajutor în ceea ce privește relația liberalilor din Timiș cu Bucureștiul. „În ceea ce mă privește pe mine și mare parte din colegii noștri, sunt mulțumit de activitatea lui. A fost veriga de legătură dintre județ și, pe de o parte, conducerea națională a partidului, pe de altă parte cu ministerele. Toți primarii au proiecte, mergem la București, am primit informații de acolo, de fiecaree dată, am primit răspunsuri la toate întrebările. Ne-a fost de un real folos”, continuă Groza.

Secretarul general al PNL Timiș admite că „realist vorbind”, nu știe dacă vreun liberal din județ ar putea fi numit în curând în guvern. „O să vedem, probabil o să participăm la o ședință, în care să ni se explice care au fost motivele și să vedem ce se va întâmpla mai departe. N-aș vrea să cred că această destituire este un semnal că filiala Timiș a PNL este lăsată deoparte de București. N-aș vrea să cred că există filiale în PNL, unele care sunt avantajate și unele care sunt lăsate deoparte”, a mai spus Dănuț Groza.

„Este un lucru nefiresc”

Întrebat dacă nu cumva această destituire este echivalentul unui avertisment dat de liderii naționali ai partidului conducerii PNL Timiș, Groza a negat o astfel de posibilitate. Decizia trimiterii acasă a lui Ghelbere ar putea avea însă legătură cu primarii nemulțumiți. Pentru a păstra liniștea în filială, ei ar fi pus unele condiții.

„Din punctul meu de vedere, categoric nu este vorba despre un avertisment din partea Bucureștiului. Ceea ce este trist și adevărat este că au fost unii colegi din filială care au cerut schimbarea lui Bogdan Ghelbere din guvern. E un lucru nefiresc din punctul meu de vedere, noi trebuie să facem front comun să promovăm cât mai mulți oameni la București, nu când avem unul singur să încercăm să-l tragem și pe acela în jos”, a conchis Groza.

About Post Author