PNL Timiș îi răspunde lui Nicolae Robu: A lipsit de la urne, dar pornește un scandal pe teme false

nicolae robu

PNL Timiș are cei mai mulți parlamentari, ceea ce confirmă rezultatele de la „localele” din septembrie. Este concluzia la care a ajuns, luni, Colegiul Director Județean. Dacă PMP nu face pragul electoral, PNL ar putea avea, în Timiș, 4 deputați și un senator.

Fostul președinte al PNL Timiș, Nicolae Robu, a avut, luni dimineață, un atac dur la adresa actualilor lideri ai filialei județene. El a cerut demisia lui Alin Nica, pe care l-a acuzat că „a făcut praf” PNL Timiș.

Seara a apărut și replica lui Nica & co. „Astăzi (luni, 7 decembrie – n.r.) a avut loc întâlnirea Colegiului Director Județean în cadrul căreia a fost realizată o analiză corectă a voturilor obținute (…) S-a ajuns la concluzia că, pe județ, exceptând Timișoara, care a fost pierdută la alegerile locale de către Nicolae Robu, opțiunea politică a electoratului a fost pentru PNL, care a câștigat un procent de 27%, în fața USR, care a obținut doar 19%. Aceste procente de la parlamentare reconfirmă victoria de acum 2 luni, de la alegerile locale, când Alin Nica și lista de consilieri județeni PNL au obținut locul întâi în preferințele alegătorilor. Comparativ cu alegerile parlamentare din 2016, PNL a înregistrat o pierdere de doar 0,79%, în condițiile unei participări mai scăzute și fără să aibă primar în funcție la Timișoara”, se precizează într-un comunicat de presă nesemnat.

Despre „haosul întreținut de Nicolae Robu”

Potrivit aceleiași surse, „organizațiile și primarii PNL din județ s-au mobilizat și au recuperat procentele pierdute la Timișoara din cauza imaginii dezastruoase a tandemului Nicolae Robu – Alin Popoviciu”.

Fostul președinte de filială este acuzat de „comunicare deficitară și management abuziv”, care ar fi trimis înspre PSD 10 primari. „Semnalele privind haosul întreținut de Nicolae Robu, și în Timișoara și la conducerea organizației județene, au fost vizibile de mult și confirmate în momentul în care acesta a rămas pe funcția politică, deși a fost contestat cu argumente legale, în urma organizării unui simulacru de alegeri.

Votul, ca simbol și ca parte a procesului de luare a deciziilor, se pare că înseamnă nimic pentru domnul Nicolae Robu, care duminica aceasta a ales să absenteze la urne, dar este prezent la pornirea unui scandal pe teme false”, mai notează autorii comunicatului, care au ținut să rămână anonimi.

Popoviciu, doar „un fost membru de partid”

Tot luni, pe unul dintre grupurile pe care comunică liberalii, Alin Popoviciu a avut și el un mesaj contondent la adresa lui Alin Nica și Dănuț Groza. „Disperarea după putere a lui Dănuț Groza, primarul de Sânnicolau Mare, și a cățelușului lui, Alin Nica, i-au făcut să primească nu doar o palmă de la locuitorii județului Timiș, ci chiar un șut în dos, prin care să înțeleagă că Partidul Național Liberal Timiș nu este nici jucăria lui Groza și nici a lui Nica, fie el chiar vremelnic un președinte de Consiliu Județean”, scria fostul secretar general al filialei.

Popoviciu cerea și el demisia celor doi, „urmând ca în cel mai scurt timp să ne pregătim pentru alegeri interne în PNL Timiș și să reclădim ceea ce ei au stricat într-un timp așa de scurt”. „În momentul de față, pentru PNL Timiș, Alin Popoviciu este un fost membru de partid a cărui excludere a fost votată aproape în unanimitate”, transmite însă actuala conducere a filialei.

„Așadar rezultatul este unul bun”

Una peste alta, „concluzia analizei alegerilor parlamentare 2020 a fost că PNL are cel mai mare număr de mandate de parlamentar dintre partidele din Timiș, așadar rezultatul este unul bun”.

Grație ciudatei matematici electorale din România, paradoxal, atât USR, care a câștigat cele mai multe voturi, cât și PNL, care anunță cel mai mare număr de parlamentari, au dreptate. În cazul în care PMP nu face totuși pragul electoral de 5%, după redistribuire, PNL va avea, în Timiș, un senator și patru deputați. În total, cinci parlamentari. USR va avea un senator și trei deputați, iar PSD, care e pe trei, va avea doi senatori și doi deputați. Ultimul loc de deputat va reveni celor de la AUR.

Altfel, spălarea în public a rufelor la PNL Timiș ar putea continua. Nu de alta, dar Nicolae Robu pare să-și fi regăsit pofta de… dialog pe Facebook și le răspunde frecvent, ironic, foștilor subalterni pe linie politică.