PNL Timiș dă 100.000 de euro pentru șantierul de la Casa Steiner. A început reabilitarea

casa steiner

Una ditre cele mai frumoase clădiri din centrul Timișoarei, sediul fostei Bănci de Scont, a intrat, în sfârșit, în șantier. Au apărut schelele pe Casa Steiner și se va lucra mai întâi la acoperiș. Reabilitarea costă aproximativ jumătate de milion de euro.

„Considerată una dintre cele mai frumoase clădiri din Timișoara, fosta Bancă de Scont (Casa Steiner Miksa) își va regăsi eleganța și prestanța de altă dată. Constructorul a început să monteze schela și, în perioada următoare, vor începe lucrările de consolidare la acoperiș. Intervențiile se vor face etapizat, la faţadă, la acoperiş, la structură și în interior”, au postat, luni, cei de la PNL Timiș, pe Facebook. Sediul lor se află la parterul Casei Steiner, un palat cu trei niveluri, ridicat între anii 1906 și 1908 în stil Secession, cu ferestre și frontoane ornate cu ceramică frumos colorată, după planurile arhitecţilor Komor Marcell şi Dezső Jakab. Imobilul a fost sediul Băncii de Scont.

Cine privește cu atenție nu poate să nu se gândească la excentricul Antoni Gaudi, datorită detaliilor azurii de ceramică de pe marginea ferestrelor. Clădirea ajunsese însă pericol public, după ce bucăți de tencuială au căzut de mai multe ori de pe ea. Casa Steiner era învelită într-o plasă de protecție încă din vara lui 2017. PNL deține parterul, restul imobilului fiind împărțit între alți proprietari. A durat destul de mult timp până când aceștia s-au înțeles asupra costurilor cu reabilitarea. Lucrările sunt estimate să coste 500.000 de euro, din care 100.000 de euro este partea care revine PNL.

About Post Author