PNL stă pe un butoi cu pulbere. Rareș Bogdan anunță reformă în partid

pnl

PNL poate ajunge la sub 20% la viitoarele alegeri, dacă nu se reformează. Primul pas, în opinia lui Rareș Bogdan, este plecarea lui Ludovic Orban, care a condus discreționar partidul.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, îl critică pe Ludovic Orban și a anunțat că gruparea reformistă din partid va avea un candidat unic la funcția de președinte. Într-un interviu la Aleph News, europarlamentul liberal a declarat că, fără reformă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri. Bogdan e parte a unui grup din care fac parte, printre alții, Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău sau Gheorghe Falcă. „În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea și repoziționarea partidului, luarea deciziilor de către forurile interne, democratizarea totală a partidului, promovarea oamenilor în funcții pe baza meritelor”, a spus Bogdan.

„Cîțu e liberal, reformist”

„Dacă nu conștientizăm că situația PNL e una care poate duce la distrugerea, la căderea acestui partid (…) și dacă nu înțelegem că trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformiști pe care îi avem, cu o imagine bună, susținându-l pe Florin Cîțu… (…) Noi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîțu. Că-l iubesc unii sau nu-l iubesc, Florin Cîțu e liberal, reformist, Florin Cîțu trebuie sprijinit de tot PNL. E unica noastră șansă să dovedim că vrem să facem ceva cu țara asta, altfel populația ne va sancționa. (…) Astăzi părerea mea e că partidul dacă nu-și înțelege greșelile anului trecut se poate duce sub 20%”, a declarat Bogdan.

Citește și: Taberele din PNL ascut săbiile pentru congres. Orban vrea în vară, opozanții lui trag de timp

Europarlamentarul spune că ar fi trebuit să ceară demisia lui Orban imediat după alegeri. „Regret că după alegerile parlamentare (…) să cerem deimisia președintelui PNL, pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. Nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru. Trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid. E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal”, susține Rareș Bogdan.

Întrebat de Ion Cristoiu care e candidatul la președinția PNL al acestei grupări reformiste, Rareș Bogdan a afirmat că „am decis că, dacă va candida unul dintre noi, ceilalți nu vor candida pe aceeași poziție”. El spune, de asemenea, că nu a candidat la alegerile parlamentare pentru că… nu a fost invitat pe liste. „Partidul e pe un butoi de pulbere”, a conchis fostul ziarist.