23 ianuarie 2021

Plantații de cannabis și o întreagă rețea de traficanți, descoperiți în Timiș

cannabis

13 traficanți și cultivatori de cannabis au ajuns, joi, pe mâna oamenilor legii. Au fost percheziții în Timiș și Caraș-Severin, fiind găsite și două plantații de pe care se colecta „iarba”.

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au făcut joi 17 percheziţii în județele Timiș și Caraș-Severin. În dosarul penal erau cercetate 13 persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv ecstasy, cannabis și amfetamină.

S-au găsit 9 kilograme de cannabis

„Există suspiciunea că, din anul 2018, un bărbat de 31 de ani, cetățean american de origine română, ar fi distribuit drogurile în Timișoara, atât personal, cât și prin intermediul altor tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 28 de ani. Pe parcursul cercetărilor, au rezultat indicii că o parte din cantitățile de droguri de risc, respectiv cannabis, ar proveni din culturi ilicite înființate în județul Timiș, prin intermediul unui bărbat de 27 de ani”,transmit polițiștii.

De culturile de cannabis se ocupau șapte persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani. Un alt bărbat colecta „marfa” și o ducea în Germania, unde era vândută. La percheziții, polițiștii au ridicat 9 kilograme de cannabis, 20 de grame de amfetamină, 12.000 de lei, 400 de euro, 9 telefoane mobile și ustensile folosite la prepararea și consumul drogurilor. Au fost puse în executare 13 mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara. Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: