Pista de biciclete spre Serbia, închisă două zile

pista de biciclete

Dacă aveați planuri de pedalare pe pista spre granița cu Serbia, va trebui să le anulați. Aceasta va fi închisă temporar, pentru îndepărtarea efectelor vijeliei care a devastat Timișul miercuri seară.

„Din cauza fenomenelor meteorologice excepționale înregistrate în Timișoara și localitățile limitrofe, pista de biciclete de pe malul Begăi, între podul Modoș și frontiera cu Serbia, se închide timp de două zile, pentru siguranța bicicliștilor care traversează zona. Grindina, vântul puternic şi vijelia au lăsat în urmă copaci căzuți la pământ sau care sunt pe jumătate rupți, materiale luate de vânt și depozitate aleatoriu în zonă, astfel încât este necesară degajarea întregului traseu”, a anunțat Direcția Apelor Banat.

Decizia de închidere a fost luată împreună cu reprezentanții CJ Timiș, instituție care se ocupă de întreținerea covorului asfaltic, de curățarea vegetației, igienizarea pistei și degajarea gunoiului.

Pista de biciclete spre granița cu Serbia a fost amenajată în 2014, ca parte a unui pproiect privind valorificarea potențialului turistic transfrontalier. Traseul are 37 de kilometri și a costat peste 2,3 milioane de euro.

About Post Author