Piețe SA vrea director nou. Trebuie neapărat să fi condus patru ani o societate sau regie de stat

Piețe SA se mișcă repede și caută înlocuitor pentru Ionuț Nasleu. Anunțul a fost publicat pe site-ul societății și conține o condiție care ar putea face concursul cu dedicație. Cei interesați trebuie să fi fost șefi la o societate sau regie de stat! Se caută și director economic.

Piețe SA

În 23 februarie, după un scandal monstru, care a durat mai multe zile, Consiliul de Administrație de la Piețe SA, dominat de liberali, l-a demis din funcția de director general al societății pe Ionuț Nasleu. „În sfârșit, primarul Dominic Samuiel Fritz și-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său: demiterea mea de la conducerea SC Piețe SA. Am coloană vertebrală și nu plec capul în fața nimănui. Dimpotrivă, plec cu fruntea sus”, nota, pe Facebook, Nasleu, după demitere.

Ulterior, în funcția de director general interimar a fost numit liberalul Liviu Cocean. Acesta mai fusese director adjunct, funcție din care a demisionat în februarie 2019. La acea vreme, șeful societății era Victor Ștefan.

Cum trebuie să fie directorul

Acum, Piețe SA caută director general „plin”. Candidații trebuie să aibă studii superioare, fără un anume specific, dar și o vechime în muncă de cel puțin 10 ani. Nu trebuie să fi avut sancțiuni disciplinare grave și trebuie să cunoască limba engleză la nivel mediu. Cea mai interesantă cerință este însă cea legată de o vechime minimă de patru ani în „administrarea și / sau conducerea unei regii autonome sau societăți cu capital de stat”.

Nu pot participa la acest concurs persoanele sancționate pentru „încălcarea dispozițiilor legale în domeniul fiscal sau acte de concurență neloială”. De asemenea, cei care sunt manageri sau administratori la o altă societate cu același obiect de activitate trebuie să prezinte o declarație scrisă că, în cazul desemnării, renunță la aceasta. Nici cei care „au suferit condamnări penale definitive, care le fac incompatibile cu calitatea de managerială” nu se pot înscrie.

Toate detaliile legate de dosare și actele necesare se găsesc aici și aici. Candidații trebuie să întocmească și să depună un proiect privind „Eficientizarea activității Piețe SA”, care va fi considerat ofertă tehnică. Candidaturile și documentele solicitate se vor depune până cel târziu până în 20 aprilie, ora 15, la sediul Piețe SA, str. Ovidiu Balea 2, în plic sigilat și închis. Întreaga procedură ar trebui să fie gata până în 28 aprilie.

Se caută și un economist

Piețe SA caută și un director economic. Acesta trebuie să aibă atudii superioare de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă, licențiat în științe economie. Candidații trebuie să aibă o vechime în muncă de minimum 5 ani și experiență în conducere de cel puțin un an. Cei interesați trebuie să depună și un „Plan de management economico-financiar al Societății Piețe SA”, care va fi considerat ofertă tehnică.

Toate detaliile se găsesc aici și aici. Dosarele se pot depune până cel târziu în 17 mai, la sediul Piețe SA. Susținerea lucrării proprii privind planul de management și interviul sunt programate în 28 mai.