Piața volantă de la stadion, deschisă de 8 martie

piața volantă

foto: Arhivă

Societatea Piețe S.A. a decis deschiderea Pieței Volante de la stadion. Se întâmplă de la finele săptămânii, de 8 martie, când piața va fi deschisă, în mod excepțional, până seara. Nu știm dacă în acest an vor fi deschise și alte piețe volante.

Cei de la Piețe spun că astfel pot veni „în sprijinul producătorilor locali, în special de flori, dar și în sprijinul timișorenilor care vor să facă un cadou colorat și frumos tuturor femeilor”.

„Am decis să deschidem Piața Volantă Stadion din Timișoara de 8 Martie, de Ziua Femeii. Astfel, de vineri, 8 martie, producătorii locali de flori, precum și cei care au alte feluri de produse vor avea ocazia să le valorifice. Ne dorim ca timișorenii să aibă posibilitatea să cumpere produse locale. În același timp, știm că e o perioadă aglomerată și pentru producători, motiv pentru care am prelungit orarul de funcționare, de 8 martie”, a transmis directorul general al societății, Mirel Pop.

Piața volantă va fi deschisă, așadar, de 8 martie, între orele 5 și 18. potrivit celor de la Piețe SA, care transcriu mereu același text pe care îl anexează la comunicatele referitoare la piața de la stadion, aici „sunt aproximativ 300 de producători din vestul țării, locali, a căror ofertă este diversificată: legume, fructe, lapte și produse lactate, produse din carne, miere și produse apicole, produse conservate sau flori”.

Puțin istoric

Piața volantă de la stadion a fost deschisă în premieră în primăvara lui 2014, ca o alternativă corectă pentru micii producători locali care nu aveau acces în celelalte piețe al orașului. De atunci, a fost testată și varianta unei „volante” în Piața Traian, care a avut însă viață scurtă, dar și, mai recent, a unei „piețe pe roți”, în același loc, care n-a avut prea mare căutare.

În decembrie 2022, un regulament de funcționare pentru piețele din oraș, care n-a mai ajuns la vot în consiliul local, includea și așa-numite piețe volante sezoniere. Acestea sunt „structuri de vânzare având utilitățile asigurate, respectiv apă, canal, electricitate, destinate exercitării comerțului cu amănuntul și prestării de servicii către consumatori, din rulote, autovehicule speciale sau standuri dotate corespunzător”.

Era vorba de înființarea unor „volante” în Traian, Dâmbovița și Libertății. A fost testată, așa cum precizam mai sus, doar prima variantă.

About Post Author