Peste 620 de oameni și-au găsit de lucru la Bursa Locurilor de Muncă

locuri de muncă

foto: Arhivă

Mai mult de 50 de agenți economici, instituții, școli, ONG-uri, întreprinderi de economie socială au avut mai mult de 900 de poziții vacante, oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Aceasta a fost organizată de AJOFM Timiș.

Bursa Locurilor de Muncă a oferit, marți, un spaţiu de întâlnire şi comunicare între angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Acestea din urmă au avut la dispoziție 907 locuri de muncă, majoritatea destinate celor cu studii medii.

„Succesul evenimentului s-a datorat și celor 53 agenți economici, instituții, școli, ONG-uri, întreprinderi de economie socială. Participanții au învățat strategii de căutare a locurilor de muncă și de gestionare a situațiilor dificile în cadrul procesului de selecție, bune practici în crearea CV-ului și redactarea scrisorii de intenție, precum și oportunitatea de a exersa interviuri”, spune Paula Roxana Kasai, directorul executiv al AJOFM Timiș.

Cele mai căutate meserii și posturi oferite persoanelor fără studii superioare au fost operator producție, muncitor necalificat, montator subansamble, lucrător comercial, stivuitorist, lăcătuș mecanic. Principalele meserii aferente locurilor de muncă oferite persoanelor cu studii superioare sunt au fost proiectant arhitect, inginer structurist, inginer automatist, asistent cercetare, psiholog și farmacist.

La bursa desfășurată marți au participat 1.143 persoane, din care 624 au fost selectate pentru angajare.

About Post Author