Pedalați în weekend spre Serbia? Puteți face o oprire la Otelec

otelec

Să parcurgi 37 de kilometri pe bicicletă nu e doar un exercițiu fizic. O astfel de pedalare poate deveni o adevărată poveste, așa că o puteți „scrie”, chiar în acest weekend, începând din Otelec.

Un nou sezon de ecoturism se deschide la Otelec începând cu acest weekend. Pista de biciclete care leagă Timișoara de Serbia va fi deschisă pe toată lungimea sâmbătă și duminică, 30 și 31 martie, orele 8 – 20. Amatorii de pedalat pot trece granița cu Serbia făcând un popas – la dus sau la întors – în Uivar sau Otelec.

Putți să vă opriți pe pajiștile de la Uivar sau Otelec pentru a admira păsările din rezervația naturală, să vizitați muzeul local și școala veche din Otelec, sau să luați acasă obiecte de artă de la LUN Design, atelierul artiștilor locali Manuela Marchiș și Cezar Blânda. În comună sunt și locuri unde se poate mânca, inclusiv produse tradiționale.

„Vrem să facem din călătoriile sustenabile nu doar un trend, ci un mod permanent de a accesa localitatea noastră și ofertele de petrecere a timpului liber pe care aceasta le are. Ne dorim ca experiențele să conecteze vizitatorii la comunitatea noastră și la viața locuitorilor din mediul rural. Susținerea afacerilor locale prin cumpărarea produselor realizate de localnici și comunitate contribuie nu doar la bunăstarea acestora, dar transmite și un mesaj de suport și încredere în munca lor”, spune Silvia Fechete, primarul din Otelec.

Următorul weekend în care va fi deschis punctul de trecere a frontierei este 27 – 28 aprilie. Mai multe informații despre comuna Otelec, AICI.

About Post Author