Pe biciclete, de la Timișoara la Szeged. Pentru promovarea unei piste până la Cenad

biciclete

Un tur pe bicicletă pe ruta Timișoara – Szeged – Timișoara. Este cea mai nouă propunere a Asociației Bastion, care își propune astfel să promoveze mișcarea, dar și să susțină realizare unei piste de biciclete între Timișoara și Cenad. Durează două zile și va avea patru etape.

Asociația Bastion lansează un nou proiect. Turul ciclist Bartók va fi organizat pentru prima dată în 18-19 iunie, pe traseul Timișoara – Szeged – Timișoara. „Evenimentul va avea loc pe traseul dintre Cenad și Apátfalva. El promovează recondiționarea podului folosit ca punct de trecere a frontierei dintre România și Ungaria. De asemenea, sprijină și promovează realizarea unei piste de biciclete între Timișoara și Cenad, orașe înfrățite, care au nevoie de întărirea legăturilor transfrontaliere”, transmit organizatorii. Evenimentul va include, potrivit aceleiași surse, activități culturale și gastronomice în Sânnicolau Mare, Timișoara și Szeged.

Cei interesați se pot înscrie pe site-ul raceday.ro, disponibil în limbile maghiară, română și engleză, sau prin telefon la Györfi Krisztina, la numărul: +40 746 358191. La plecare se va merge pe traseele Timișoara – Sânnicolau Mare, respectiv Sânnicolau Mare – Szeged. Returul este pe rutele Szeged – Sânnicolau Mare și Sânnicolau Mare – Timișoara. Vă puteți înscrie la oricare etapă separat sau la toate etapele. Nu se percepe taxă de participare, iar casca de protecție este obligatorie.

Program

Sâmbătă, 18 iunie

Traseul Timișoara – Sânnicolau Mare 68.0 km (etapa 1)

Start la ora 10 din Piața Catedralei din Timișoara (Piața Unirii), se va continua pe Calea Aradului – Sânandrei – Carani – Bărăteaz – Gelu – Variaș – Periam – Sânpetru Mare – Saravale -Sânnicolau Mare
În Variaș sau Periam va fi amenajat un punct de hidratare și recreere. În Sânnicolau Mare, sosirea va fi în centrul orașului. Aici vă puteți odihni în grădina de vară din spatele castelului Nákó, unde vor fi la dispoziție gustări și apă pentru bicicliști. Tot aici va avea loc și un program cultural de două ore susținut de grupul maghiar Mentés Másként Trio, și o trupă locală. De aici, traseul duce la tripla frontieră spre Beba Veche, punctul de trecere a frontierei fiind la Kübekháza, apoi traseul duce la Szeged.

Traseul Sânnicolau Mare – Szeged 65.0 km (etapa 2)

Plecare din Sânnicolau Mare la ora 16. Se continuă pe Óbesenyő – Keglevichhaza – Pusztakeresztúr – Óbéba – Rábé Kübekháza határátkelő – Kübekháza – Szőreg -Újszentiván – Tiszasziget – Szeged.
În Szeged, veți ajunge la malul Tisei, unde vă veți bucura de o atmosferă plăcută și de o delicioasă supă de pește. Va fi o oportunitate de a ne cunoaște, de a face schimb de experiență etc.

Duminică, 19 iunie

Traseul Szeged – Sânnicolau Mare 72 km (etapa 3)

Începe la ora 9 din Szeged, se continuă pe traseul Tiszasziget – Újszentiván – Szőreg – Kübekháza – Klárafalva – Ferencszállás – Kiszombor – Makó – Apátfalva – Cenad – Sânnicolau Mare
În centrul orașului Makó se va face o scurtă oprire pentru o băutură răcoritoare și o gustare, apoi se va continua drumul. La punctul de trecere a frontierei Apátfalva, vom traversa râul Mureș cu ajutorul unui ponton de trecere peste apă.

Traseul Sânnicolau Mare – Dumbrăvița 70 km (etapa 4)

Începe la ora 14 din Sânnicolau Mare, continuă pe traseul Saravale – Sânpetru Mare – Periam
– Variaș – Chinezu – Hodoni – Sânandrei – Dumbrăvița La Dumbrăvița, programul se încheie cu o festivitate de premiere, o cină și un program cultural. Susțin spectacole TM groove&Maria Hoojda, 8 Light Minutes, Sleeping Insomnia.

About Post Author