Pe bicicletă spre Serbia, pe malul Begăi, o dată pe lună

pistă de biciclete

foto: Arhivă

Dacă nu se poate punct permanent de trecere a frontiere, măcar unul temporar. Se va putea merge cu bicicleta în Serbia, o dată pe lună, până în octombrie.

„Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara va deschide o dată pe lună, începând cu weekendul acesta și până în luna octombrie, un punct de trecere al frontierei cu Serbia pentru pista de biciclete în zona comunei Uivar”, a anunțat, marți seară, prefectul Mihai Ritivoiu.

PTF-ul temporar va fi deschis în fiecare din cele două zile de weekend între orele 8 și 20. Programul până la toamnă este: 25 – 26 martie, 29 – 30 aprilie, 27 – 28 mai, 3 – 4 iunie, 24 – 25 iunie, 29 – 30 iulie, 26 – 27 august, 23 – 24 septembrie și 28 – 29 octombrie.

Pista de biciclete spre granița cu Serbia a fost amenajată în 2014, ca parte a unui pproiect privind valorificarea potențialului turistic transfrontalier. Au fost parteneri în acest proiect Administrația Bazinală de Apă Banat (ABAB), Consiliul Județean Timiş şi Primăria Zrenjanin, din Serbia. Pe partea românească, traseul are 37 de kilometri. Pista este în prorprietatea celor de la Apele Române, iar CJ Timiș se ocupă de întreținerea covorului asfaltic, curățarea vegetației, întreținerea barierelor și a locurilor de popas, igienizare și degajarea gunoiului.

În premieră, un punct temporar de trecere a frontierei spre Serbia a fost deschis în toamna trecută, la solicitarea CJ Timiș.

About Post Author