Pavel Teodor, primarul din Recaș, salariu redus cu 10% șase luni. După un raport al ANI

sursa foto: www.pressalert.ro

Pavel Teodor, primarul din Recaș, va avea salariul redus cu 10% în următoarea jumătate de an. Decizia de diminuare a fost semnată vineri de prefectul Mihai Ritivoiu, după un raport al ANI rămas definitiv în instanță.

Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș, a emis, vineri, un ordin privind sancționarea disciplinară a primarului Pavel Teodor, din Recaș. În următoarea jumătate de an, el va lua cu 10% mai puțin la salariu, în fiecare lună, ca urmare a rămânerii definitive în instanță a raportului ANI privind încălcarea regimului juridic al conflictului de interese. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în favoarea ANI încă din luna noiembrie.

Pavel Teodor a fost găsit în conflict de interese administrativ în 2021. În mandatul 2016 – 2020, el a semnat un contract de închiriere teren, precum și documente ce au stat la baza încheierii acestui contract, în favoarea SC Belis Construct SRL, societate al cărei asociat unic și administrator era soția sa. Inspectorii ANI au constatat că Teodor Pavel a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 76 alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

Sancționarea cu 10% din salariu s-a făcut în baza art. 228 din Codul Administrativ.

About Post Author