24 octombrie 2020

Pavare de 1 milion de euro. SDM cumpără peste 12.000 metri pătrați de pavele și dale

sdm

Timișoreni, vi se pregătește o nouă… pavare! SDM vrea să cumpere, în următorii doi ani, dale, pavele și plăci de peste un milion de euro. Printre achiziții, patru pavele cu „motiv tradițional «Coloană»” și șase pavele cu „motiv tradițional «Geometric»”.

Aproape 13.000 metri pătrați de pavaje vrea să monteze, în următorii doi ani, în Timișoara, Societatea de Drumuri Municipale. Firma care are ca acționar majoritar CL Timișoara iese din nou la cumpărături și a publicat în sistemul național de achiziții publice un anunț pentru „dale și pavele din piatră naturală pentru pavări exterioare, cu montaj inclus”.

Iată ce vrea să cumpere SDM:

  • dale din piatră naturală, dimensiuni 40x40x4 cm și/sau dimensiuni variabile 15/20/30/4cm, pentru pavări exterioare, cu montaj inclus – 10.000 m²
  • dale din piatră naturală, dimensiuni variabile 15/20/30/6 cm, pentru pavări exterioare, cu montaj inclus – 2.500 m²
  • pavele din piatră naturală, dimensiuni 5x5x5 cm, pentru pavări exterioare, cu montaj inclus – 300 m²

De asememnea, se dorește neapărat cumpărarea a 10 bucăți plăci mai speciale, cu grosimea de 4 sau 6 cm. Toate au dimensiunea 20 x 20 cm. Patru trebuie să aibă „motiv tradițional «Coloană»”, iar șase, „motiv tradițional «Geometric»”.

Montarea va dura doi ani, SDM cere garanție 5 ani

Ofertele sunt așteptate până în data de 2 octombrie. Firma care va prinde contractul valabil 24 de luni trebuie să ofere o „perioadă minimă de garanție produse – montare” de 60 de luni. Suma maximă pe care este dispusă s-o plătească SDM este de 5,46 milioane de lei, cu TVA, adică 1,12 milioane de euro.

Unde vor fi montate pavelele de peste 1 milion de euro încă nu se știe. Primăria nu a anunțat oficial nicio o astfel de operațiune. La finele anului trecut, SDM a mai făcut o achiziție de pavele: este vorba despre celebrele pavaje în pătrățele de pe trotuarele din zona centrală. Ele au costat în jur de 700.000 de euro, cu tot cu montaj, și au fost furnizate de Elis Pavaje, din Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: