Pasarela Gelu, cu câteva zile înainte de mult așteptata inaugurare / FOTO

pasarela gelu

Pasarela Gelu nu a fost deschisă oficial la ultimul termen asumat de constructor și, de atunci, municipalitatea nu a mai comunicat nicio o dată potențială de finalizare a lucrărilor. Se trece deja, deși fără să fi voie, pe noua structură.

Pasarela Gelu, din cartierul Iosefin, ar fi trebuit să fie deschisă în 27 aprilie, ultimul termen, al treilea, anunțat de municipalitate. Lucrările, care au presupus inclusiv reconstruirea pasarelei, au costat peste 12 milioane de lei și ar fi trebuit să fie gata, potrivit contractului inițial, în noiembrie 2023.

Constructorul – asocierea PAB România – Instal Group – Elecon Plus SRL – a solicitat trei termene de prelungire, care n-au fost respectate. „Termenul de execuție a fost depășit. Contractul nu a mai fost prelungit și vor fi luate măsurile legale, exact ca în cazul altor constructori”, spunea, în urmă cu două săptămâni, Silvana Andreaș, consilier de comunicare al primarului Dominic Fritz.

Reprezentanții PMT estimau că pasarela va fi gata după Paști. Acest lucru se va întâmpla la finele săptămânii. Se fac ultimele finisaje la noua structură care e deja luminată noaptea și, deși accesul este interzis trecătorilor, au apărut, încă de luni seară, primii curioși care au traversat-o.

About Post Author