Parlamentarii PNL răsuflă ușurați. Teste negative de coronavirus pentru Ardelean, Gorghiu, Pirtea și Popescu

Pirtea

Deși spusese, vineri, că nu i s-a făcut testul pentru coronavirus, deputatul PNL Marilen Pirtea anunță acum că este negativ. Colegii săi parlamentari de Timiș sunt în aceeași situație. Unul dintre ei a fost în delegația de la NATO cu senatorul confirmat pozitiv.

Infectarea cu noul coronavirus a senatorului PNL de Constanța Vergil Chițac a dat peste cap, vineri, guvernul și liderii liberali. Premierul Ludovic Orban și miniștrii testați au anunțat aproape de miezul nopții că testele sunt negative.

Vineri după-amiază, ne-au declarat că au făcut testele și senatorul Alina Gorghiu, respectiv deputații Ben-Oni Ardelean și Pavel Popescu. Ardelean făcuse parte din delegația de la NATO alături de Chițac. Marilen Pirtea însă ne spusese că nu a făcut testul, deși a solicitat acest lucru. S-a considerat că nu este necesar, pentru că nu face parte din primul cerc de persoane cu care Chițac a avut contact.

Sâmbătă dimineață însă, Universitatea de Vest, al cărei rector este Marilnen Pirtea, a comunicat rezultatul testului pe care l-a făcut acesta. „Vă anunțăm, pe această cale, despre rezultatul nedetectabil eliberat pentru testul dat de prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rector al UVT, la determinarea 2019_nCoV CFX-96. Testul a fost realizat în a doua parte a zilei de ieri, în cadrul Laboratorului de analize medicale al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. «V. Babeș» Timișoara. Precizăm că dl rector Pirtea nu a avut nicio întâlnire directă cu unul dintre cei confirmați ca purtători ai virusului Covid – 19, din București (ex. senatorul Chitac), astfel că testul pe care l-a dat a fost fost realizat doar din rațiuni de precauție”, scrie în comunicat.

Și ceilalți trei sunt negativi

„În momentul în care am aflat că un coleg de parlament și partid a fost diagnosticat cu coronavirus, m-am autoizolat. Am anunțat imediat Direcția Județeană de Sănătate Publică. Un echipaj al ambulanței a sosit la mine pentru a-mi fi prelevate probele. În urmă cu puțin timp am primit rezultatul testului, acesta fiind negativ”, a anunțat, pe Facebook, și Ben-Oni Ardelean. Alina Gorghiu a confirmat, pentru stiridetimisoara.ro, că rezultatul testului ei este negativ. Pavel Popescu, care a mai fost testat o dată pentru Covid – 19, după ce a fost într-o delegație în Germania, a fost negativ și la cel de-al doilea.

About Post Author