Măsuri de precauție la PNL Timiș. Parlamentari testați de coronavirus, candidatul la președinția CJ, în autoizolare

coronavirus

Doi parlamentari PNL de Timiș așteaptă să vadă dacă au sau nu coronavirus. Candidatul liberal la CJ este în autoizolare, iar joi seară acesta s-a întâlnit, la ședința BPJ, cu Nicolae Robu. Alin Nica nu este considerat însă contact direct cu senatorul infectat cu Covid – 19.

Mai mulți liberali din Timiș au fost luni, 9 martie, la ședința Biroului Politic Național al PNL. Asta, în contextul în care senatorul liberal de Constanța Vergil Chițac, și el participant la ședință, este confirmat cu noul coronavirus. Vorbim despre deputații Ben-Oni Ardelean, Marilen Pirtea și Pavel Popescu, senatorul Alina Gorghiu, primarul din Dudeștii Noi, Alin Nica, sau secretarul de stat Cătălin Iapă.

Ben-Oni Ardelean a făcut testul. În luna februarie, el a fost în delegație la NATO, împreună cu senatorul Chițac. „Am făcut testul vineri dimineață. Aștept rezultatele, sunt acasă. Nu știu când o să le primesc, probabil mai spre seară. Nu am simptome, mă simt foarte bine. Am fost în delegație cu Vergil Chițac, la NATO. Ne-am întors de acolo în 19 februarie. Sunt 25 de zile de atunci, nu cred că de acolo a contactat coronavirusul”, explică deputatul.

Și Alina Gorghiu a făcut testul. „Tocmai am făcut testul. M-am văzut la BPN cu Vergil Chițac. Am și vorbit cu el. Era obligatoriu să fac testul. Aștept să văd rezultatele, vedem ce urmează”, ne-a declarat senatorul.

Marilen Pirtea a vrut să facă testul, dar nu a fost cazul. Cel puțin nu pentru moment. „Eu nu am făcut testul, am vrut să-l fac, dar nu se face la cerere. Mi s-a spus că nu sunt în primul cerc. Aștept să văd rezultatele la testele făcute deja. Dacă va fi cazul, am să-l fac și eu. Am fost la BPN, dar nu am dat mâna cu nimeni”, spune deputatul. Pavel Popescu nu a putut fi contactat.

Nica, în autoizolare

Candidat PNL la președinția CJ Timiș, Alin Nica nu a făcut nici el testul. „Am fost la ședința de luni, acum sunt în autoizolare, cu familia. De la DSP mi s-a spus că, dacă nu am fost în contact direct. sunt șanse mici să fie. Eu nu am dat mâna cu Chițac, eram în altă parte a sălii. M-am întors luni seară, mi-am desfășurat activitatea în mod normal. Nu ni se face test, doar la cei care au fost în contact direct. Nu mi s-a spus să rămân acasă, a fost decizia mea”, spune Nica.

Joi seară, Nica a fost totuși la ședința BPJ Timiș, unde s-a întâlnit cu Nicolae Robu. „Nu este considerat contact direct. A și stat acolo departe în sală, nu a dat mâna. În mod normal nu e contact direct. Bine că au lipsit parlamentarii noștri de la BPJ”, ne-a declarat primarul Timișoarei.

Orban și guvernul așteaptă rezultatele

Cătălin Iapă, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, este și el în autoizolare acasă. El s-a întors la Timișoara joi seară, dar nu a făcut încă testul. „Am venit cu avionul cu Ben-Oni Ardelean, de la aeroport am venit direct acasă cu mașina. Nu mi-au făcut încă testul, m-au întrebat dacă am dat mâna cu Chițac. Nu am dat mâna cu el, dar am trecut pe unde a fost el. Este discutabil dacă sunt contact direct sau nu. M-am autoizolat la domiciliu”, spune acesta.

După anunțul că Vergil Chițac este infectat cu noul coronavirus, premierul și președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că se izolează la Vila Lac 1. Sunt în autoizolare și membrii guvernului.

About Post Author