Parcul Crăciunului se deschide în weekend. În prima zi, concert cu Andra

Parcul Crăciunului

sursa foto: Borco Ilin

Parcul Crăciunului se va deschide în premieră la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean. Vor fi salve de tun, lasere și un concert cu Andra, chiar în prima zi, adică sâmbătă, 4 decembrie. Multe atracții vor fi cu acces gratuit, la fel ca intrarea la evenimentul organizat de CJ Timiș.

Sâmbătă, 4 decembrie, la Muzeul Satului Bănățean, se deschide oficial primul Parc de Crăciun din vestul țării. Mici și mari sunt așteptați aici cu începere de la ora 14, să dea o tură și să vadă ce atracții le-au fost pregătite de organizatori. După ora 17,30, pe scenă sunt așteptați să urce mai mulți artiști. Înainte însă, de la ora 17, este programată deschiderea oficială, cu fanfară și salve de tun. Va fi și un show de lasere, iar seara se va încheia cu un recital susținut de Andra.

„Programul Parcului Crăciunului este unul echilibrat, cu momente artistice pentru toate gusturile și toate vârstele. În weekend-urile viitoare, pe scena de la Muzeul Satului vor concerta și alte nume sonore ale showbiz-ului, precum Delia sau Adda”, transmit cei de la CJ Timiș.

Patinoar și carusel, gratuite

Parcul Crăciunului este o sărbătoare a comunității timișene la care a cărei organizare au contribuit Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Teatrul Merlin, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș și Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”. În eveniment sunt implicate și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, alături de Centrul Multifuncțional Bastion și Biroul de Cultură al Consiliului Județean Timiș.

Intrarea este liberă și se face doar în baza certificatului verde, conform legislației în vigoare. Parcul Crăciunului va fi deschis de marți până duminică, orele 11 – 21, în perioada 4 – 23 decembrie, mai puțin în zilele de luni. Aleea comercianților e deschisă de la ora 17 în timpul săptămânii, respectiv de la ora 15, sâmbăta și duminica. Patinoarul, caruselul, trenulețul și mașinuțele tamponabile vor fi gratuite de marți până duminică, orele 11 – 21.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit aici.