Parcul Copiilor are, în sfârșit, proiectant. O firmă cu niciun angajat, din satul Dudu

Parcul Copiilor

A șasea oară a fost cu noroc! Primăria Timișoara a găsit, în sfârșit, firmă care să redeseneze Parcul Copiilor. După cinci licitații eșuate, la a șasea, lansată acum jumătate de an, a fost un singur ofertant. O societate din satul Dudu, județul Ilfov, se va ocupa de proiect.

În iunie 2019, Primăria Timișoara a scos a șasea oară la licitație servicii de proiectare pentru modernizarea Parcului Copiilor. Prima oară a încercat să găsească un contractant în vara lui 2018, dar procedura a avut zero succes. Pentru ca măcar din a șasea încercare să se reușească ceva, a fost crescută suma maximă oferită, de la 77.000 de lei, la 113.000 lei, cu TVA inclus.

Până la data limită de depunere a ofertelor, în luna august, s-a arătat o singură firmă interesată. Este vorba despre Tera Studio Design, o firmă înființată în 2017, cu sediul social în satul Dudu, comuna Chiajna, județul Ilfov. În 2018, societatea a avut o cifră de afaceri de aproape 192.000 lei, din care profit, aproape 130.000. Ea nu are însă niciun angajat, de la înființare până acum.

Se amenajează tunelul și castelul, unde se vor ține ateliere

Contractul a fost atribuit în data de 3 ianuarie 2020 și se află în faza de pregătire a documentației. De la data semnării ordinului de începere a lucrărilor, firma ilfoveană are la dispoziție 145 de zile să termine. Contractul include expertiză tehnică, studiu de atribuire, studiu topo, documentație de avizare a lucrărilor de intervenții, proiect tehnic, caiet de sarcini, detalii de execuție, iar proiectantul va oferi și asistența tehnică.

Parcul Copiilor a fost reabilitat ultima dată în 2012, fiind redeschis în campania electorală de la alegerile locale. Lucrarea a costat, la vremea respectivă, 2,5 milioane de euro. Acum se intenționează montarea multor tobogane, desființarea tirolienei sau instalarea de echipamente de „street workout”.

De asemenea, ar trebui amenajate ateliere permanente în vechiul tunel și în castel, dar și amplasarea, la cele două intrări, a unor elemente de butaforie 3D. Va fi demolat, în sfârșit, jalnicul schelet metalic de la intrarea dinspre Bd. Revoluției și se intenționează construirea unui castel cu pod mobil și lanțuri. În cealaltă parte, dinspre Bd. Michelangelo, ar trebui proiectată o butaforie tridimensională inspirată din poveștile lui Ion Creangă.

Vor fi instalate camere de supraveghere și va exista „un sistem wireless de acces la internet de mare viteză”. Se va interveni și în ceea ce privește vegetația. Vor fi scoși copacii bolnavi, cu scorburi, „înclinați, periculoși și depreciați din punct de vedere peisagistic”. Vor fi puse plante perene, dar și arbori și arbuști foioși ornamentali. Va fi refăcut și gazonul. Proiectul se va face pe o suprafață de 66.600 mp, iar investiția va fi suportată de la bugetul local.

About Post Author