Parcarea din spatele magazinului Bega revine în domeniul public

bega

Parcarea din spatele magazinului Bega a reintrat în domeniul public, după ce Primăria Timișoara a câștigat definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul pentru acest teren. Aici va fi construită, în viitor, o parcare supraetajată, cu câteva sute de locuri. Momentan, șoferii vor plăti pentru zona verde a Timpark.

„Terenul din spatele magazinului Bega este, de acum, și de facto în proprietatea orașului. Acum putem demara proiectul pentru a construi aici o parcare multinivel de câteva sute de locuri, pentru a rezolva o parte din problemele pe care le au șoferii care vin în zona centrală a orașului”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Joi dimineață, barierele fostei parcări private au fost ridicate, iar angajații TimPark au montat semnele care indică faptul că aceasta face parte din zona verde.

Se judecă de opt ani

În aprilie 2014, consilierii locali votau „atribuirea directă, prin contract de concesiune, către S.C. Drumuri Municipale Timişoara S.A. – Serviciul Administrare Parcări, pe o perioadă de 49 de ani, a terenului din Piata Foch Ferdinand, (…) în suprafaţă de 1.852 mp, în vederea realizarii unei parcări supraterane”. La acea vreme însă, deși nu știa, PMT nu mai era, de aproape un an, în posesia acestui teren.

Bega Turism SA primise în aprilie 2014, de la Ministerul Economiei, un certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra acelui teren și se și intabulase. Primăria Timișoara a cerut în instanță anularea acelui certificat de atestare și a obținut această decizie în aprilie 2016, la Curtea de Apel.

S-a ajuns până la Înalta Curte de Casație și Justiție, care, în vara lui 2019, a decis că procesul trebuie reluat. În noiembrie 2020, Curtea de Apel Timișoara a emis din nou o sentință prin care lăsa SC Bega Turism fără drept de proprietate asupra terenului. În decembrie 2022, ICCJ a menținut sentința Curții de Apel.

About Post Author