Parcare de 12 biciclete, de peste 100.000 lei, la CJ Timiș. Cu set de chei și șurubelnițe

biciclete

sursa foto: www.velopa.com

Peste 100.000 de lei, fără TVA, în trei contracte, încheiate la început de an, va plăti CJ Timiș, pentru o parcare de biciclete, cu tot cu șurubelnițe și pompă de aer. Furnizorul este o companie din Voluntari, care are ca obiect de activitate editarea de cărți, publicații și software.

CJ Timiș, care a început să se ocupe foarte intens de bunăstarea bicicliștilor, a ieșit la cumpărături încă de la debutul anului. În prima săptămână din ianuarie, instituția a luat, prin achiziție directă, „marfă” de peste 100.000 lei, fără TVA. Este vorba despre trei contracte, încheiate cu SC Ahead International SRL, o firmă cu sediul în Voluntari.

Cel mai scump contract are o valoare de 78.585 lei și vizează o „incintă cu suprafața de 20 de mp (4x5m) destinată parcării bicicletelor, dotată cu ușă de acces și sistem de acces pe bază de card (aplicație mobilă la cerere), camere de luat vederi, sistem de iluminat interior și exterior, sistem de alarmă (la cerere) (…) Incinta este poziționată și ancorată cu ajutorul dalelor de beton. Construcția este metalică și este realizată din piese metalice galvanizate si vopsite”, scrie în anunțul publicat în SEAP.

Ca-n Olanda

În această „incintă” pot fi găzduite până la 12 biciclete și o stație service. CJ le-a cumpărat și pe acestea. „CapaCity – sistem de parcare cu 12 locuri, asigură parcarea supraetajată/ sistem de urcare a bicicletei asistat prin pistoane/ sistemul superior glisează pentru introducerea bicicletei/ realizat din oțel galvanizat/ standarde de proiectare și certificare Olanda. Sistemul nu necesită prindere/fixare în pardoseală” se precizează în documentație. Acest sistem costă 12.925 lei.

Stația de service „este dotată cu un set de chei, șurubelnițe și imbuși necesare reglărilor bicicletelor precum și cu o pompă de aer manuală”. Ea este făcută din oțel galvanizat și este montată „pe o placă de beton prin prindere mecanică”. Costă 10.980 lei, cu transport și montaj inclus.

Firma de la care sunt cumpărate aceste dotări a fost înființată în 2003, iar în 2017 a avut cea mai mare cfiră de la afaceri – peste 3,2 milioane de lei. În 2020, ultimul an despre care există date, aceasta ajunsese la mai puțin de 214.000 lei. Cu toate acestea, profitul a fost mai mare decât în 2017. Codul CAEN al domeniului de activitate este 58, adică „activitate de editare”.