CJ Timiș caută firmă care să facă strategie velo. Dă până în 120.000 de euro

pista de biciclete

Amatorii de pedalat pe drumurile județului mai au ceva de așteptat până când vor avea trasee așa cum scrie la carte. CJ Timiș caută acum o firmă care să facă „strategia pentru realizarea pistelor de biciclete”. Dă până la 120.000 de euro pe un document care ar putea fi gata cam la anul pe vremea asta.

Consiliul județean a scos la licitație contractul de „elaborare a trategiei pentru realizarea pistelor de biciclete «Velo-Timiș»”. Acesta include studii și analize, cu tot cu memorii descriptive și hărți aferente. „Nu vor face obiectul studiilor zonele urbane (interiorul localităților urbane) și nu vor fi analizate în detaliu interiorul localităților rurale”, se precizează în anunțul de pe SEAP.

Suma maximă oferită este de 595.000 lei, cu TVA, iar ofertele pot fi depuse până n 11 ianuartie. Cu un termen contractual de 10 luni, documentația ar putea fi gata cel mai devreme la finele anului 2022. Din 2023 ar putea începe, eventual, amenajarea unor piste prin județ.

„Timișul va fi primul județ din țară care va avea strategie de cicloturism”

În ultima săptămână, la CJ a avut loc Conferința EuroVelo România, instituția fiind parte din Federația Europeană a Bicicliștilor.

„Cicloturismul și utilizarea bicicletei ca mijloc de transport pot constitui o importantă parte a strategiei de dezvoltare a turismului. Timișul va fi primul județ din țară care va avea strategie de cicloturism. Federația Europeană a Bicicliștilor care ne va sprijini în demersul de interconectare a ceea ce există și de planificare integrată a tuturor inițiativelor locale. Știu că mulți dintre credeți că stăm rău la capitolul piste de biciclete, cicloturism sau mobilitate județeană. Nu vă contrazic, dar doresc să vă asigur că venim puternic din urmă și ne aflăm în plin proces de poziționare ca principali facilitatori pentru dezvoltarea sectorului de cicloturism la nivel național”, explică președintele CJ, Alin Nica.

Potrivit acestuia, vor fi identificate surse europene de finanțare pentru viitoarele proiecte, „deoarece acest domeniu este puternic promovat în cadrul UE”. Vă reamintin, în vară, la finele primul apel pentru buget participativ inițiat de CJ Timiș, proiectul câștigător a fost o pistă de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata. Potrivit reprezentanților CJ, „proiectul se află pe lista de investiții și se lucrează la pregatirea documentațiilor necesare”.