Paradox Now. Concurs cu premii pentru creatorii de artă digitală

paradox

Spațiul de artă Lapsus lansează un concurs național de modelare 3D, destinat artiștilor, designerilor, arhitecților și creatorilor de artă digitală. Vor fi 15 premii, iar lucrările vor fi expuse în Timișoara și în țară.

„Paradox Now” se adresează artiștilor, designerilor, arhitecților și creatorilor de artă digitală. Între 7 și 31 martie vor putea fi înscrise în concurs modele 3D care transformă concepte paradoxale în sculpturi digitale. Concursul face parte din proiectul Incubation Station 2, dedicat inovației în cultură prin artă digitală.

Proiectul este la a doua ediție și apare ca o reacție la perioada recentă în care oamenii au adoptat tot mai mult tehnologia ca parte din viața lor.

„Paradox Now” oferă șansa artiștilor să propună sculpturi 3D pornind de la paradoxuri și experimente de gândire precum: Creierul Matrioshka, Unitatea opusurilor, Geometrii imposibile, Nava lui Tezeu și multe altele. Sunt peste 15 premii între 600 și 2.600 de lei pentru cele mai originale abordări. Lucrările premiate vor fi imprimate 3D și expuse în galerii de artă din Timișoara și din țară.

Înscriere și regulament, AICI.

Înscrierile vor fi evaluate de un juriu format dintr-un curator cu experiență în arte digitale, un inginer cu expertiză în imprimare 3D, un arhitect și un artist vizual.

***

Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

About Post Author