Pădurea Bistra se pregătește de vremuri mai bune

O nouă ediție a festivalului Codru va avea loc în Pădurea Bistra, de îndată ce situația pandemică va permite acest lucru. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Pădurea Bistra intră într-o nouă etapă.

pădurea Bistra

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Pădurea Bistra are o nouă conducere. Președintele acesteia este, de acum, Ionuț Stănușoiu, primarul din Ghiroda. Vicepreședinți sunt Ruben Lațcău, viceprimar la Timișoara, și Ionuț Luda, viceprimar în Bucovăț.

ADI Pădurea Bistra a fost înființată de cinci parteneri – Municipiul Timişoara, Oraşul Recaş, Comuna Moşniţa Nouă, Comuna Ghiroda şi Comuna Bucovăţ. Ea își propune să contribuie la conservarea ariilor protejate şi la promovarea naturii şi biodiversităţii în judeţul Timiş.

Punctul de pornire este Pădurea Bistra, o arie protejată de interes naţional. Aici există atât specii preţioase de arbori, cât şi habitate naturale, cu specii protejate.

Pădurea are peste 177 hectare și se află în partea central-nordică a județului Timiș, în lunca stângă a râului Bega, la 12 km de Timișoara.

Această asociație de dezvoltare intracomunitară vrea să protejeze pădurea de de poluarea necontrolată şi de dezvoltarea imobiliară haotică ADI Pădurea Bistra a organizat, în 2019, festivalul Codru, iar o nouă ediție va avea loc de îndată ce astfel de evenimente vor fi permise iar.