24 octombrie 2020

Ortopedia de la Spitalul Județean redevine parțial secție Covid. Și alt spital se transformă

covid

În jur de 100 de paturi în plus, în alte unități sanitare, pentru pacienții bolnavi de Covid, în cel mult o săptămână și jumătate. Este planul medicilor de la „Victor Babeș”, sprijiniți de colegii din alte spitale.

Spitalul Județean Timișoara va redeschide Zona Roșie, cu 76 de paturi pentru bolnavii de Covid. Măsura este necesară, spun specialiștii, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Practic, un etaj al secției de ortopedie de la Județean va fi secție Covid, așa cum s-a întâmplat în primăvară.

„Această secție roșie mărită din clădirea Ortopediei va fi complet operațională din nou în 7-14 zile. Vom avea, între timp, o zonă roșie temporară cu capacitate de aproximativ 16 paturi, toate conectate la oxigen, operațională începând cu 9 octombrie. Secția mărită va avea aceleași circuite complet separate, cu camere de echipare și dezechipare/decontaminare, cu acces la bloc operator pregătit și cu echipe multidisciplinare care vor avea grijă de bolnavi”, a anunțat managerul SCJUT, Raul Pătrașcu.

Și o secție de la ASCAR va fi transformată

„Vom încerca săptămâna asta, rapid, să transformăm Ortopedia, să revenim la primul plan alb, din februarie, să facem 60 de locuri rapid. Vrem să preluăm, de săptămâna viitoare, secția de recuperare cardio-vasculară din spate de la ASCAR, ca și secție externă de la «Babeș». Acolo mai câștigăm 40 de locuri, cu 16 locuri de oxigen. Încercăm într-o săptămână, o săptămână și jumătate, să mai câștigăm 100 de locuri”, spune, la rândul lui, dr. Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victr Babeș”. Secția despre care vorbește acesta ține de Institutul de Boli Cardiovasculare și va transformată în spital exclusiv Covid cu ajutorul DSP Timiș.

Potrivi datelor oferite de prefectură, marți, în Timiș erau internați 178 de pacienți cu Covid. La ATI erau 19. La „Babeș”, la secția de terapie intensivă nu mai sunt locuri. „Totul se va reduce la responsabilitatea oamenilor. Îl citez acum pe doctorul Musta: lupta se dă în stradă, cu responsabilitatea noastră, a fiecăruia, și în secțiile de Terapie Intensivă, unde, cu excepția unui loc de patologie pediatrică, totul este plin”, a mai declarat dr. Oancea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: