Orban vine să convingă PNL Timiș. Cîțu e așteptat săptămâna viitoare

Liberalii din Timiș vor, cel puțin teoretic, să studieze ofertele celor doi candidați la președinția partidului. Abia apoi vor anunțe pe cine susțin. Primul vine Ludovic Orban, urmat, săptămâna viitoare, de Florin Cîțu. PNL Timiș nu are încă nici program pentru alegerile din filială.

pnl timiș

PNL se pregătește de congres, programat în 25 septembrie. Până acum și-au anunțat candidaturile la președinție Florin Cîțu și Ludovic Orban. Unele filiale și-au declarat sprijinul pentru unul sau altul, însă nu este și cazul celei din Timiș. „Nu ne-am hotărât. Analizăm toate opțiunile (…) Vom avea discuții administrative în care vom promova proiectele Timișului și ale Timișoarei. Vom avea discuții politice cu primarii, cu consilierii județeni și vom dori să-i lăsăm pe cei doi când vin la Timișoara, să își prezinte programele”, spune președintele interimar Alin Nica.

La Timișoara vine, sâmbătă, Ludovic Orban, actualul președinte al partidului și președintele Camerei Deputaților. După întâlnirile de protocol, el va participa la o ședința a BPJ Timiș. „Vor fi întâlniri cu prefectul de Timiș, cu președintele CJT, cu primarul Timișoarei, o conferință de presă, apoi vom avea întâlnire cu BPJ și cu primari. Ulterior vom merge la Voiteg (unde sunt duminică alegeri pentru postul de primar – n.r.)”, afirmă Nica.

Alegeri în Timiș, finalizate până în iulie

În 10 iunie este așteptat la Timișoara și premierul Florin Cîțu. Alin Nica nu vrea să-și facă publică opțiunea. „Nu exclud că părerea președintelui poate influența membri, dar deocamdată prefer să avem o discuție deschisă. Cine va susține proiectele Timișului va avea și susținerea noastră”, conchide acesta. Senatorul Alina Gorghiu și deputatul Cosmin Șandru s-au poziționat deja de partea premierului Florin Cîțu.

Până la congresul din septembrie, în toate organizațiile PNL trebuie organizate alegeri. Calendarul anunțat de la nivel național este 1-15 iunie – adunările generale ale organizaţiilor locale, respectiv 1 iulie – 10 august – conferinţele judeţene de alegeri.

În Timiș nu au fost stabilite încă datele alegerilor. „Nu am stabilit încă în detaliu, dar ne propunem să terminăm înainte de vacanța de vară”, a conchis Alin Nica. Acesta este interimar și la județ, la organizația Timișoara și spune că alegerile ar trebuie încheiate undeva spre jumătatea lunii iulie.