O să avem lac și coline, ca să ne relaxăm! Primarul Timișoarei anunță din nou ceva ce a anunțat și în vara lui 2019

lac

A anunțat în vara trecută, anunță și acum. Primarul Timișoarei promite din nou lac și coline în oraș, într-o nouă zonă de agrement. Nu se știe unde, nu se știe cât ar putea costa și nici când se va face. Banii ar trebui să vină de la UE, pe axa de regenerare urbană, dar proiectele vor putea fi depuse, foarte probabil, doar după 2023.

Fără niciuna din noile mari lucrări de infrastructură pe bani europeni efectiv în șantier, cu tramvaiele „pe drum” din Turcia, primarul Timișoarei anunță planuri pentru viitorul exercițiu financiar. Altfel spus, proiecte pentru care ar dori să depună cereri de finanțare. „Să vă țineți foarte tare, n-am vorbit despre asta până acum, ideea este veche, dar am ținut-o până acum într-un cerc foarte restrâns. Amenajare zonă de agrement cu lac și coline! Da, ați auzit bine! Puteți spune că e o nouă idee fantasmagorică. Da, vom face o zonă de agrement, care va cuprinde un lac, niște coline. Pentru că vrem să valorificăm la maximum ce se întâmplă în orașul nostru”, a declarat edilul șef.

Vă întrebați cum facem dealuri în plină câmpie? Primarul are o soluție. „Când se face lacul, se scoate pământ, care poate fi folosit. De la multele lucrări care se întâmplă în oraș vom folosi tot ce rezultă din aceste lucrări la amenajarea acestei zone de agrement. Specialiștii vor trebui să-și pună imaginația în mișcare și să genereze ei ideile. Eu doar direcțiile aș dori să le fac cunoscute și, la momentul potrivit, veți afla care sunt. De fapt, eu doresc să facem concurs de soluții pentru aceste proiect de regenerare urbană, lac și coline… Se pretează foarte bine astfel de proiecte, se pretează de minune la concurs de soluții”, mai spune acesta.

Secretul anunțat… din august 2019

În august 2019, edilul șef scria, pe Facebook, despre debutul unei noi campanii, pe care o denumea „Timișoara Verde”. Promitea parcuri și tot felul de amenajări, dar își anunța și unul dintre marile proiecte. „Un nou mare parc, de fapt o nouă pădure, cu lac și o colină sunt deja prevăzute în noul plan urbanistic general și va fi realizat / realizată începând din 2020”, nota primarul Timișoarei.

Este evident că acest lucru nu este posibil în 2020, iar orizontul de timp în care ar putea fi pusă în practică o astfel de investiție este total incert. Edilul vorbește de finanțare europeană, iar noul exercițiu financiar este anunțat pentru perioada 2021-2027. Asta, teoretic, pentru că, în realitate, foarte probabil, nu se vor depune cereri de finanțare mai devreme de 2023.

între timp, PMT încearcă să găsească un proiectant pentru un parc… simplu, de patru hectare, în zona Dâmbovița. Prima licitație a eșuat, iar a doua e în derulare.

About Post Author